De Standaard

Red Flames kampen nog altijd met hetzelfde probleem

- Valerie Van Avermaet

VOETBAL De Red Flames hebben hun voorlaatst­e oefenwedst­rijd als voorbereid­ing op het EK verloren tegen Oostenrijk: 0–1. Het gebrek aan duelkracht brak hen opnieuw zuur op.

Duelkracht, hardheid en intensitei­t. Dat wilde bondscoach Ives Serneels van zijn team zien tegen Oostenrijk, de generale repetitie voor de eerste EK-wedstrijd tegen IJsland. Maar de Red Flames kenden een moeilijke zondagnami­ddag tegen Oostenrijk. Ze lieten zich al te vaak makkelijk wegzetten in de duels. Tot grote ergernis van Serneels. ‘Ik heb er moeite mee’, reageerde hij geïrriteer­d. ‘Ik ben nu al een tijdje bondscoach en dat gebrek aan agressivit­eit is iets wat ik te dikwijls moet bovenhalen. En ze wéten het. We trachten elke training die intensitei­t te integreren. Al kan ik moeilijk vragen dat ze elkaar van het veld gaan schoppen. Op dat gebied heb ik een hele lieve groep, maar die liefdadigh­eid moet eruit op het veld.’

Janice Cayman toonde de rest van de ploeg nochtans hoe het moest en ging meer dan eens wél stevig in duel. Maar behalve Féli Delacauw en Davina Philtjens volgde niemand nog haar voorbeeld. ‘We gaan een EK spelen, daar moet het vanaf de eerste minuut met 110 per uur zijn qua duelkracht en agressivit­eit. Zoals Oostenrijk het ons vandaag heeft getoond.’

Ook voetballen­d maakten de Flames meer dan eens de foute keuzes in hun passing en loopacties. Ze zochten, maar hadden het moeilijk om de oplossinge­n en de ruimtes te zien. Verder dan enkele tegenaanva­llen in de omschakeli­ng kwamen ze in de eerste helft niet.

Slordige Flames

Tessa Wullaert had haar dagje niet, maar ook bij de rest van de ploeg was het allemaal net te slordig. Wat ook tegen Noord-Ierland afgelopen donderdag al het geval was.

Na rust kwamen de Flames wel iets beter uit de kleedkamer, maar scoren lukte niet. Iets wat aan de overkant wel lukte. De Flames werden zoek gespeeld aan de cornervlag, waarna Plattner niet onverdiend vanuit een schuine hoek de 0–1 tegen de touwen knalde. De opdoffer schudde de Flames niet wakker, want een reactie kwam er niet meer. Serneels heeft nog werk aan de winkel als België IJsland op 10 juli wil verslaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium