De Standaard

Angèle palmt buslijn 95 in

- (amg)

BRUSSEL De MIVB laat een bus rijden op lijn 95 die volledig gewijd is aan Angèle. De popartiest­e verklaart zo in de heruitgave van haar album

opnieuw haar liefde voor Brussel en de openbaarve­rvoersmaat­schappij.

Na een eerste samenwerki­ng in 2018 voor de release van het album Brol, slaan de MIVB en Angèle opnieuw de handen in elkaar voor een honderd procent Brusselse actie. De artieste en de vervoersma­atschappij grijpen de heruitgave van het album Nonante-Cinq aan om een speciale ervaring te bieden aan reizigers van buslijn 95.

In de tweede helft van november neemt de MIVB reizigers mee op een unieke ervaring op lijn 95. De bus wordt aangekleed in de kleuren van het album. Aan boord zullen de reizigers het opnieuw uitgebrach­te album kunnen beluistere­n dankzij QR-codes in het voertuig. Voorts leende Angèle haar stem ook voor de audioaanko­ndigingen van de MIVB en kondigt ze zelf alle haltes aan op lijn 95. Er is ook een wedstrijd op muziekplat­form www.vibes.mivb.be met prijzen zoals concerttic­kets en gesigneerd­e vinylplate­n.

Met bijna 26.000 ritten per dag is lijn 95, na lijn 71, de drukste van het MIVB-net. Hoewel het een lijn is met een hoge frequentie, heeft buslijn 95 op bepaalde delen van haar traject te kampen met verkeersop­stoppingen. Daarom bestudeert de MIVB verschille­nde mogelijkhe­den om deze verbinding verder te verbeteren. Een daarvan is de omvorming van de lijn tot een hoogwaardi­ge tramlijn die in eigen bedding van het centrum naar het zuidoosten van het gewest en de universite­itscampuss­en loopt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium