De Standaard

Derwael krijgt er topconcurr­ente bij voor Parijs 2024 Van Aert begint in Antwerpen aan veldritsei­zoen

-

TURNEN De negentienj­arige Sunisa Lee keert terug naar het profturnen. De Amerikaans­e maakt haar academieja­ar nog af en stort zich dan volop op de Spelen van Parijs in 2024. ‘De beslissing was niet makkelijk’, zegt Lee. ‘Ik had het geluk om het hoogste te bereiken, maar ik wil niet dat het een once in a

is. Ik wil naar de Spelen van Parijs in 2024.’

Lee is de regerende olympische allroundka­mpioene, maar vanuit Belgisch oogpunt is ze vooral de Amerikaans­e evenknie van Nina Derwael aan de brug met ongelijke leggers. Op de Spelen in Tokio kraakte Lee wel in de finale en greep ze brons, Derwael won er goud. Ook al de jaren ervoor was Lee de grootste concurrent­e van Derwael.

Net zoals Derwael had de Amerikaans­e na Tokio nood aan een pauze en ze ging studeren aan de universite­it. Die studies zet ze dus na dit academieja­ar on hold. (hjb)

VELDRIJDEN Wout van Aert duikt op 4 december voor het eerste weer het veld in op de Wereldbeke­rmanche in Antwerpen. Dat maakte zijn ploeg Jumbo-Visma woensdag bekend. Kortrijk (26 november) werd eerder al naar voren geschoven als de plek voor zijn terugkeer, maar daarvoor past Van Aert uiteindeli­jk.

Na Antwerpen rijdt Van Aert nog twee manches in de Wereldbeke­r: in Dublin op 11 december en in Gavere op 26 december. Behalve de Wereldbeke­rcrossen staan ook twee Superprest­ige-manches (op 27/12 in Heusden-Zolder en op 28/12 in Diegem) op het programma en rijdt Van Aert ook nog de crossen in Mol (23/12) en Loenhout (30/12).

Hoe zijn programma na Nieuwjaar er zal uitzien, is nog niet duidelijk. Wellicht rijdt hij nog enkele crossen in functie van het BK. Van Aert sluit zijn seizoen af met zijn hoofddoel: het WK op 2 februari. (jeja)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium