De Standaard

Bad Bunny opnieuw de populairst­e op Spotify

- Nick De Leu

SPOTIFY Vandaag lanceert spotify zijn jaarlijkse Wrapped-overzicht. Dat betekent dat gebruikers zelf kunnen zien naar welke muziek ze het meest luisterden in 2022. Maar de Zweedse streamingd­ienst maakt ook algemene luistercij­fers bekend. Niemand werd dit jaar op Spotify meer beluisterd dan Bad Bunny. De Puerto Ricaanse zanger en rapper Benito Antonio Martínez Ocasio verzamelde meer dan 18 miljard streams in 2022. Daarmee mag hij zich voor het derde jaar op rij de koning van Wrapped noemen, waarmee de Zweedse streamingd­ienst zijn jaarcijfer­s bekendmaak­t.

Bad Bunny dankt dat succes aan zijn hitalbum Un verano sin ti. Dat werd ook wereldwijd het meest beluisterd­e album. De Puerto Ricaan houdt de Amerikaans­e Taylor Swift, de Canadezen Drake en The Weeknd en de Zuid-Koreaanse boyband BTS af. De meest beluisterd­e

De meest beluisterd­e Belg in eigen land is de Brusselse rapper Damso

single van het jaar was dan weer ‘As it was’ van Harry Styles. Dat haalde het voor ‘Heat waves’ van Glass Animals.

Lost Frequencie­s

In de Belgische hitstatist­ieken van Spotify komt Bad Bunny niet voor.

Daar mag Ed Sheeran zich de winnaar noemen, met dank aan zijn vorig jaar verschenen album Equals. De meest beluisterd­e Belg in eigen land is de Brusselse rapper Damso, op plaats vier.

De Brusselse producer Lost Frequencie­s wist buiten onze landsgrenz­en dan weer de grootste hit te scoren. Zijn ‘Where are you now’ wist plaats 29 te bereiken bij de meest gestreamde nummers ter wereld.

Het Wrapped-jaaroverzi­cht gaat gepaard met gepersonal­iseerde luistersta­tistieken. Die kunnen Spotify-gebruikers raadplegen via www.spotify.com/wrapped. Ze zien er onder meer hoeveel minuten ze in totaal naar muziek geluisterd hebben en wat hun meest afgespeeld­e nummer is.

 ?? © wireimage ?? Bad Bunny.
© wireimage Bad Bunny.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium