De Standaard

de kleine parade

-

Hugh had er geen zin in

Als acteur Hugh Jackman ‘ja’ had gezegd op het aanzoek om de volgende James Bond te worden, dan had Daniel Craig wat anders moeten doen met zijn carrière. Jackman was al enkele films lang in de huid van Wolverine gekropen, en wilde wel eens wat anders zijn dan een actieheld. James Bond kwam dus op het verkeerde moment in zijn carrière. Nochtans heeft 007 geen excuus om te vroeg of te laat te komen, met al die blitse horloges en snelle bolides.

De Batmobiel gaat niet hard

Misschien kwam Bond met de Batmobiel. Die ziet er wel onwaarschi­jnlijk aerodynami­sch uit en beschikt zelfs over een stel vlammenwer­pers, maar snel is hij niet: hij haalt amper 50 kilometer per uur, dus door de straten racen zoals Batman zit er niet meteen in. Wie het exemplaar waarmee Michael Keaton rondreed in Batman (1989) en Batman returns (1992) van Tim Burton wil kopen: dat kan, als je er het luttele bedrag van 1,5 miljoen euro voor neertelt.

Hugh had er geen zin in (2)

In een terugblik op de liefdeskom­edie Love, actually, die in 2003 uitkwam met een Britse sterrencas­t, onthult Hugh Grant dat hij een hartsgrond­ige hekel had aan de beroemde scène waarin hij als Britse premier een discodansj­e moest uitvoeren in Downing Street 10 op de tonen van ‘Jump’ van The Pointer Sisters. Hugh is geen danswonder. Hij deed het alleen omdat het nu eenmaal in zijn contract stond. ‘Ik danste uit de maat’, bekent hij nu.

Metejoor gaat hard

‘Soms moet ik tegen m’n gezicht slaan en zeggen: “Nee, dees is niet normaal”, bekende Metejoor in Dag Allemaal. Hij kan amper geloven hoeveel succes hij heeft. ‘Toen ik onlangs ging joggen in Vosselaar, moest ik ineens terugdenke­n aan die keer dat ik daar wenend aan het lopen was, van de schrik, omdat ik voor het eerst ging optreden. En nu dacht ik: “Damn, ik heb intussen twee Sportpalei­sshows aangekondi­gd.”’ Zoals de vakpers dan schrijft: het gaat hard voor Metejoor, harder dan de Batmobiel in elk geval. (vdbv, dve)

 ?? © Charles Sykes/ap ?? Hugh Jackman, 007 in een ander leven?
© Charles Sykes/ap Hugh Jackman, 007 in een ander leven?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium