De Standaard

Een Sims- film?Waaromniet?

- Doreen Hendrikx

“Is het echt nodig om een film te maken van De Sims?”, opperde een vriendin. Een begrijpeli­jke reactie bij het nieuws, want net als ik dacht zij nostalgisc­h terug aan de uren waarin we naar dat virtuele poppenspel op ons computersc­herm tuurden. Of je jouw Sims nu astronaut of zeemeermin liet zijn, of ze menseneten­de koeienplan­ten liet kweken in de huizen die je voor ze bouwde: tussen de eindeloze opties vonden we altijd wel iets, maar geen spanningsb­oog.

Na de tandeloze The super Mario Bros. movie zou het duidelijk moeten zijn dat games naar het grote scherm brengen niet per definitie een goed idee is. Mario’s odyssee om prinses Peach uit de handen van Bowser te redden, lag dan nog voor de hand. Als het Hollywood zelfs niet lukte om daar iets interessan­ts uit te puren, wat zullen ze dan met De Sims doen? Technisch gezien heeft dat niet eens een plot!

Technisch gezien ja, want na een beetje graafwerk vind je wel wat: affaires, moorden, vampiers … Doorheen de vier edities en alle uitbreidin­gspakkette­n heen, kregen de speelklare families een steeds wildere geschieden­is. Vooral dat van de familie Goth was sensatione­el: nog voor hun jongste uit de luiers was, verdween mama Bella plots. Alles wees erop dat ze door aliens ontvoerd was. Of had die golddigger van een Dina Caliente er wat mee te maken? Bella was amper verdwenen of die parasiet verleidde Mortimer Goth al. En denk je dat ze veel moeite deed om te verbergen dat ze alleen met hem trouwde voor het familiefor­tuin? Tuurlijk niet. Ze sprak zelfs nog regelmatig af met haar ex, beter bekend als de man in wiens huis Bella het laatst gezien was! Gooi daar nog zoonlief Alexander bij, die eens volwassen al tijdreizen­d wraak wil nemen op zijn stiefmoede­r: in de juiste handen kan dat een zo-slecht-dat-het-weer-goed-wordtfilm worden. Een camp comedy, extravagan­t en chaotisch.

En laat die handen nu het productieb­edrijf van actrice Margot Robbie geworden zijn. Op papier leek Barbie ooit een idee dat minstens even slecht was, maar vandaag durft bijna niemand dat nog luidop toe te geven. Wie weet hoe we over een paar jaar naar De Sims kijken?

In de juiste handen kan een Sims- film een camp comedy worden, extravagan­t en chaotisch

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium