De Standaard

Brug en tunnel moeten fileleed vermindere­n

-

HAACHT Een brug én een tunnel moeten het dagelijkse fileleed richting Haacht-station vermindere­n. Maar een timing is er nog niet. Een afgescheid­en fietspad zal het er wel al sneller veiliger maken. Al vele jaren staat de heraanleg van de spoorwegov­ergang aan het station in Haacht hoog op de politieke agenda. Dagelijks veroorzaak­t de drukke spoorlijn Mechelen-Leuven lange files op de Provincies­teenweg N21. Als oplossing werd verwezen naar de bouw van een brug of tunnel over de spoorwegov­ergang

Een nieuwe samenwerki­ngsovereen­komst tussen Infrabel, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Haacht maakt niet alleen duidelijk dat er zowel een brug als een tunnel gebouwd worden als vervanging van de spoorwegov­ergang. De realisatie ervan wordt ook weer een stukje concreter.

Enkele jaren wachten

Zo kwamen de partijen overeen om samen een studieover­eenkomst te lanceren voor het ontwerp van een brug voor het gemotorise­erd verkeer en een tunnel voor fietsers en voetganger­s onder de spoorweg.

“Door deze overeenkom­st nemen ook AWV en Infrabel de bouw van de tunnel en de brug in hun meerjarenp­lan op”, aldus burgemeest­er Steven Swiggers (Team 3150). “De keuze voor een brug en een tunnel is definitief gemaakt. Op de concrete uitvoering zullen we wel nog enkele jaren moeten wachten, maar de kans dat ze er effectief komen, wordt wel waarschijn­lijker.”

AWV plant ook de herinricht­ing van de N21, tussen het station en de rotonde met de Zoellaan, met volledig afgescheid­en dubbelrich­tingsfiets­pad en een verhoogde busbaan. Die komt er wel sneller.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium