De Standaard

Real Madrid en Man City wijken geen duimbreed in spektakels­tuk

- Yanko Beeckman

Wereldgoal­s, spanning en spektakel: de heenwedstr­ijd in de kwartfinal­e van de Champions League tussen Real Madrid en Manchester City (3–3) had alles, behalve een winnaar. Een zieke Kevin De Bruyne kwam niet van de bank.

Pep Guardiola verraste voor de clash tussen Real Madrid en Manchester City. De coach City-coach zette man-in-vorm Kevin De Bruyne op de bank. Wat later volgde de logische verklaring. “Kevin voelde zich niet goed. Hij was klaar, maar toen we in de kleedkamer kwamen begon hij over te geven.” Dan is een ritje op de rollercoas­ter die Real Madrid-Manchester City was geen goed idee.

Ook zonder De Bruyne stond er nog wel wat talent op het veld. Scheidsrec­hter Letexier bedankte Tchouaméni al na 38 seconden met een gele kaart voor een stevige tackle op Grealish. Bij de vrije trap die volgde, op een meter of 25, zette Bernardo Silva zich achter de bal. Iedereen verwachtte een uitdraaien­de voorzet, maar de Portugees verraste vriend en vooral vijand door de bal in de korte hoek te schieten. Een coup de génie. Lunin kon er alleen nog naar grabbelen.

Nog voor het eerste kwartier verstreken was, draaide Real de situatie helemaal om. Met hulp van de bezoekers. Eerst had Stefan Ortega geen verhaal op een schot van Camavinga dat afweek op Ruben Dias. Twee minuten later werd de doelman van Manchester City opnieuw verschalkt door één van zijn ploegmaats. Na een goeie steekpass van Vinicius Junior duwde Rodrygo het gaspedaal in op de linkerflan­k. Via het been van de meegelopen Akanji duwde Rodrygo de 2-1 tergend traag voorbij Ortega.

City had de bal wel, maar het was vooral Real Madrid dat dreigde. Met in de hoofdrol Rodrygo en

Vinicius Junior. In een mum van tijd stonden de twee Braziliaan­se sprintkoni­jnen telkens aan de overkant.

Dubbele portie wereldgoal­s

City eiste ook in het begin van de tweede helft de bal op, maar de betere kansen bleven voor Real. Aan de andere kant had Erling Haaland de bal na een uur voetballen amper zeventien keer geraakt, het minste van alle spelers op het veld.

Net toen we dachten te schrijven dat we na een opwindend eerste kwartier toch een beetje op onze honger waren blijven zitten, was daar Phil Foden, bijgenaamd ‘The Sniper’, de scherpschu­tter. Met een verschroei­ende kracht en minutieuze precisie schoot hij de 2–2 van aan de rand van de zestien tegen de touwen.

Het schot van Foden werkte inspireren­d, want amper vijf minuten later zag ook linksback Josko Gvardiol zijn moment gekomen. Iets buiten de zestien kreeg de Kroaat de bal aangespeel­d van Grealish. Waar Gvardiol zijn controle eerst nog leek te missen, draaide hij de bal vervolgens met zijn mindere rechter enig mooi in de verste hoek. Zijn eerste voor Manchester City, op wat voor moment. Zelfs de Bruyne sprong recht om mee te komen vieren.

Nog was de pot met knappe doelpunten niet leeg. Deze keer was het wel opnieuw de beurt aan de thuisploeg. Met een subtiele voorzet vond Vinicius Federico Valverde aan de tweede paal. De Uruguayaan twijfelde niet en klopte Ortega in één tijd met een gekruiste volley. Genieten geblazen.

Jude Bellingham kwam nog het dichtst bij de winning goal, maar 3–3 werd uiteindeli­jk ook de einduitsla­g. Daarmee is volgende week woensdag in Manchester nog alles te spelen. Dan hopelijk met het grootste genie van allemaal tussen de lijnen.

De Bruyne voelde zich niet goed. Dan is een ritje op de rollercoas­ter die deze wedstrijd was geen goed idee

 ?? © reuters ?? Phil Foden schilderde op heerlijke wijze de 2–2 in doel. Daarna volgden nog twee wereldgoal­s.
© reuters Phil Foden schilderde op heerlijke wijze de 2–2 in doel. Daarna volgden nog twee wereldgoal­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium