De Standaard

Cosnefroy: “Ik blijf geloven dat Van der Poel te kloppen is”

-

BRABANTSE PIJL Na een hoop dichte ereplaatse­n was het eindelijk raak voor Benoît Cosnefroy in de Brabantse Pijl. Ook zondag in de Amstel wil de Fransman een openstaand­e rekening vereffenen. Derde, achtste, tweede, derde. Benoît Cosnefroy had een abonnement op ereplaatse­n in de Brabantse Pijl, maar kon er woensdag eindelijk de hoofdvogel afschieten. De Fransman van Decathlon-AG2R was de snelste na een beklijvend­e finale. “Deze koers is op mijn lijf geschreven”, reageerde hij. “Het is een zeer moeilijk te controlere­n koers, met hellingen die elkaar snel opvolgen. Dit is het begin van de Ardennenkl­assiekers, mentaal een belangrijk­e periode voor mij. Je begint er beter aan met een zege.”

Na een minder 2023, waarin hij naar eigen zeggen “continu achter de juiste conditie aanholde”, is Cosnefroy dit jaar al goed voor vier zeges. “Of ik in de vorm van mijn leven zit? Ik voel me niet buitengewo­on goed, maar ik let nu meer op de details. Ik rijd wat minder koersen, ik train anders zodat ik frisser ben in de wedstrijd zelf. En mijn punch is beter dan vorig jaar.”

Winnaar voor heel even

Die punch zal nodig zijn om zich ook in de komende wedstrijde­n te laten gelden. Te beginnen zondag in de Amstel Gold Race, een wedstrijd waar Cosnefroy nog een rekening heeft openstaan. “Ik was er in 2022 even winnaar, tot na lange consultati­e van de finishfoto Michal Kwiatkowsk­i de zege kreeg”, blikt hij terug.

Als Cosnefroy dit jaar wél wil vieren in Valkenburg, zal hij moeten afrekenen met ene Mathieu van der Poel. Schrikt dat niet af? “Toen ik in 2022 tweede werd, zat Mathieu toch ook in onze kopgroep. Ik heb aandachtig naar Parijs-Roubaix gekeken, en Van der Poel kon er profiteren van zijn sterke ploeg. Dan is het voor zo’n coureur als hij zelfs gemakkelij­k om toe te slaan.”

“Van der Poel zal zondag continu in het oog gehouden worden, daar moet ik van profiteren” Benoît Cosnefroy

“De Amstel is veel moeilijker te controlere­n dan Parijs-Roubaix”, aldus Cosnefroy. “Ik blijf erin geloven dat Van der Poel te kloppen is. Hij zal continu in het oog gehouden worden. Het is aan mij om van het moment te profiteren.” (hc, fp) Uitslag: 1. Benoît Cosnefroy (Fra/Decathlon AG2R La Mondiale) 195,2 km in 4u17:02, 2. Dylan Teuns; 3. Tim Wellens; 4. Joseph Blackmore (GBr); 5. Jefferson Cepeda (Ecu)

 ?? © belga ?? Cosnefroy sprintte in Overijse sneller dan Teuns en Wellens.
© belga Cosnefroy sprintte in Overijse sneller dan Teuns en Wellens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium