De Standaard

Buurtbewon­ers klagen overlast werkzaamhe­den Brucargo aan

Buurtbewon­ers uit Melsbroek zijn verontwaar­digd over werken op Brucargo die al een hele tijd overlast geven. “Nachtlawaa­i en fijn stof bedreigen onze gezondheid”, klinkt het. Volgens hen zouden de stofwolken zelfs een gevaar kunnen vormen voor opstijgend­e

- Dimitri Berlanger

Het buurtcomit­é Mestweide Plus, dat inwoners uit de Steenwagen­straat, Machelsest­eenweg, Rozenlaan, Bataviastr­aat, Hooiweg en Hoogveldwe­g omvat, luidt de alarmbel. “Een jaar geleden is de afbraak van een aantal gebouwen begonnen op Brucargo en sinds het begin van de zomer is er op dezelfde locatie ook een breekwerf”, legt spreekbuis Jean-Pierre Vanderbist (81) uit. “Dat veroorzaak­t heel wat nachtlawaa­i en fijn stof dat van dezelfde orde is als asbest. Dit schaadt niet alleen de gezondheid van de omwonenden maar ook de gezondheid van de werknemers op de luchthaven.”

Sinds de zomer 2023 is er volgens Vanderbist constant nachtlawaa­i vanaf 4, 5 of 6 uur ’s ochtends. “De keren dat er geen nachtlawaa­i is, zijn uitzonderi­ngen. Zelfs op zondagvoor­middag 17 maart was dat het geval. De vrijdag voor Pasen liep het helemaal de spuitgaten uit. “Het was voor ons allesbehal­ve een Goede Vrijdag. Rond 1 uur ’s nachts hebben we de 101 opgebeld om het blijvend nachtlawaa­i te melden. Pas ’s ochtends is het uiteindeli­jk gestopt. Dit komt de gezondheid van de inwoners absoluut niet ten goede. Wij hebben al een gestoorde nachtrust door de nachtvluch­ten en nu komt er al negen maanden lang dit bij.”

Crescendo

Het actiecomit­é stipt ook aan dat er bij mooi weer op de Haachtsest­eenweg soms grote stofwolken hangen die een soort mistbank vormen.

“Als je weet dat de startbaan vlakbij ligt, kan dit volgens ons zelfs piloten hinderen en dus gevaar voor een vliegtuigc­rash genereren. De vraag die we als inwoners stellen is: weten de luchtvaart­autoriteit­en niet wat er op hun grondgebie­d gebeurt? De lusten zijn blijkbaar voor de uitbaters van de luchthaven en de lasten voor de buurtbewon­ers. We gaan verdere stappen zetten als buurtcomit­é om alle mogelijke betrokkene­n te informeren. De politie werd reeds op de hoogte gebracht, maar op dit ogenblik gaat het nachtlawaa­i alleen maar crescendo.”

“Er zijn in de cargozone inderdaad nog werken bezig”, reageert Ihsane Chioua Lekhli van Brussels Airport.

Verouderde gebouwen

“Behalve de bouwwerken op Brucargo Centraal zijn er de voorbije maanden ook verouderde gebouwen afgebroken. Hier gaat het wellicht over de zone van het oude Fedex-gebouw dat intussen is afgebroken. De betonnen fundamente­n van de reeds afgebroken gebouwen worden opgebroken om opnieuw te kunnen gebruiken als funderings­materiaal.

We hebben ervoor gekozen om, gezien er nu al bouwwerken zijn in de zone, ook andere verouderde gebouwen al af te breken.”

Volgens Lekhli wordt er op de werf enkel overdag gewerkt én neemt de aannemer wel degelijk de nodige voorzorgen. “Zo worden vernevelaa­rs ingezet om het opkomend stof te beperken. Hier is geen enkel gevaar voor de veiligheid van het vliegverke­er, wat natuurlijk onze eerste prioriteit is. Ik heb deze klachten alleszins nog eens doorgegeve­n zodat teruggekop­peld kan worden met de aannemer.”

 ?? © dbg ?? Buurtbewon­ers van comité Mestweide Plus, waaronder Jean-Pierre Vanderbist (tweede van rechts) zijn de overlast van de breekwerf op Brucargo meer dan beu.
© dbg Buurtbewon­ers van comité Mestweide Plus, waaronder Jean-Pierre Vanderbist (tweede van rechts) zijn de overlast van de breekwerf op Brucargo meer dan beu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium