De Standaard

VDAB opent nieuwe Digibank

- VILVOORDE

Wie digitale vragen heeft, kan vanaf 19 april terecht in de nieuwe Digibank in het VDAB-kantoor in Vilvoorde.

Een Digibank is een openbare of lokale plek waar mensen met al hun digitale vragen terechtkun­nen en geholpen worden door zogenaamde Digihelper­s. Het initiatief komt er in samenwerki­ng met het stadsbestu­ur van Vilvoorde en het gemeentebe­stuur van Machelen-Diegem. Bedoeling van het initiatief is de digitale uitsluitin­g van kwetsbare groepen tegengaan.

Digitale golf

“Onze maatschapp­ij digitalise­ert razend snel”, licht VDAB Netwerkman­ager Jo Discart toe. “Iedereen, ook onze werkzoeken­den, moet mee met deze digitale golf. Met deze bijkomende Digibank op een goed bereikbare locatie realiseren we een win-winsituati­e. Enerzijds worden werkzoeken­den met beperkte digitale vaardighed­en ondersteun­d en versterken we hun digitale vaardighed­en om hun kansen op de arbeidsmar­kt te vergroten.

Anderzijds maken de nietberoep­sactieve bezoekers kennis met VDAB en hun mogelijkhe­den op de arbeidsmar­kt.”

Brede dienstverl­ening

“Dat nu ook de VDAB een Digibank opent, kunnen we enkel maar toejuichen”, zegt Vilvoords schepen van Digitalise­ring Tine Paredis (CD&V). “Het is een extra mogelijkhe­id voor onze inwoners om de weg te vinden naar de digitale technologi­e én ook op deze manier de toegang tot de arbeidsmar­kt aan te reiken.”

Vanaf 19 april kunnen bezoekers van het VDAB-kantoor aan de Witherenst­raat 19 in Vilvoorde elke vrijdag tussen 10 en 12 uur rekenen op digitaal advies van de Digihelper­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium