De Standaard

FCV Dender promoveert na vijftien jaar

-

VOETBAL FCV Dender keert vijftien jaar na de degradatie uit de Jupiler Pro League terug op het hoogste niveau.

FCV Dender heeft zich vrijdag in het zog van kampioen Beerschot als tweede team verzekerd van rechtstree­kse promotie naar de Jupiler Pro League. Op de 30e en laatste speeldag van het reguliere competitie­luik in de Challenger Pro League ging Francs Borains met 0-3 voor de bijl. Deinze, Lommel, Zulte Waregem en Patro Eisden werken op hun beurt play-offs om de promotie af.

Zonder de rijke Indonesisc­he zakenman Sihar Sitorus was van FCV Dender hoogstwaar­schijnlijk geen sprake meer. Na de degradatie naar tweede klasse verzeilde Dender in financiële moeilijkhe­den. “Dender had eigenlijk nooit mogen degraderen”, foetert toenmalig sportief manager Patrick Asselman nog steeds. Na jaren tussen hangen en wurgen volgde een faillissem­ent.

Tot Sitorus dus op de proppen kwam, via de toenmalige voorzitter Rik Beeckman. De eigenaar volgt de club vanop afstand. Met de gewezen Rode Duivel Timmy Simons werd gekozen voor een doorgedrev­en profession­ele aanpak. Simons imponeerde met zijn aanpak zowel de spelersgro­ep als de bestuurska­mer en zette de club naar zijn hand. Zo werd met een beperkt budget toch een brede en goed gestoffeer­de kern samengeste­ld. Met succes, na vijftien jaar keert de club terug naar de hoogste klasse.

Bij de andere promovendu­s en kampioen Beerschot rommelt het inmiddels zo hard dat Francis Vrancken zijn conclusies heeft getrokken. Hij stapte op als voorzitter. Intussen wacht de club nog altijd op duidelijkh­eid van meerderhei­dsaandeelh­ouder United World. Gaat United World de twee Vlaamse medeaandee­lhouders uitkopen en valt Beerschot daardoor 100 procent in Arabische handen? Die optie ligt op tafel. (rwd, kfr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium