De Standaard

Verstappen wint voor het eerst in China

- FORMULE 1 (hvw, anp)

Een dominante Max Verstappen snelde voor de eerste keer naar winst in de GP van China. De Nederlande­r won in zijn Red Bull al vier van de vijf races dit seizoen.

Van start tot finish reed hij op kop, veelal met grote voorsprong. Max Verstappen snelde zondag voor de eerste keer naar winst in de Grote Prijs van China. De andere podiumplaa­tsen waren voor Lando Norris en Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez. Verstappen had een goede start en wist al na twee rondes een ruime voorsprong te behalen. Na negen rondes was er al een gat van zeven seconden met Sergio Pérez. Uiteindeli­jk liep Verstappen veertien seconden voor op Lando Norris. Het is de vierde zege op vijf races voor Verstappen dit jaar.

Voor het eerst sinds 2019 kon de grand prix van China weer plaatsvind­en op het circuit van Shanghai. Door de coronapand­emie werden de races tussen 2020 en 2023 geannuleer­d. Met deze zege heeft Verstappen nu op bijna alle circuits die dit jaar op de F1kalender staan ooit gewonnen. Alleen op het circuit van Singapore won hij niet eerder.

Lof voor de wagen

Verstappen reed in China in een Red Bull die deed wat hij wilde. “Het was geweldig. De auto was niet te houden, ik reed lekker op elke band”, reageerde hij. “Ik kon met die auto doen wat ik wilde en dat is echt een ongeloofli­jk gevoel.”

Tegen het einde van wedstrijd was er toch een momentje van bezorgdhei­d. “Ik reed met 300 kilometer per uur over wat brokstukke­n, dus dan kun je op oude banden makkelijk een lekke band krijgen. Vandaar dat ik even de boel goed liet controlere­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium