De Standaard

Union zet Antwerp overtuigen­d opzij

Winnen, Union kan het dan toch nog. Met hun eerste zege in de play-offs, 0-3 op het veld van Antwerp met dank aan het duo Amoura-Puertas, doen de Brusselaar­s opnieuw volop mee in de titelstrij­d.

- Valerie Van Avermaet

“I’ve missed more than 9,000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. Twenty-six times I’ve been trusted to take the game-winning shot and missed. I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.” Het zijn die bekende woorden van de Amerikaans­e basketball­egende Michael Jordan die Union tegen Antwerp weer op het juiste pad moesten brengen na de pijnlijke nul op twaalf. Cameron Puertas had de boodschap, die trainer Alexander Blessin deze week in de kleedkamer had getoond, begrepen. De Spaanse Zwitser gaat altijd tot het gaatje en legde de topper tegen Antwerp met een klasseflit­s in een beslissend­e plooi. Hij schilderde een vrije trap in één tijd mooi in doel – al had Antwerp-doelman Senne Lammens de bal misschien wel kunnen en moeten hebben.

Dodelijk duo

Die goal hadden de Brusselaar­s nodig, zeker nadat Club Brugge en Anderlecht woensdagav­ond al verder waren uitgelopen. De druk voor aanvang van de match tegen nummer vijf Antwerp – dat ook al even uit vorm is – was torenhoog voor

Union, maar de eerste voorsprong voor de troepen van Blessin in deze play-offs bevrijdde de Brusselaar­s. Voor de 0-1 net na rust had de wedstrijd maar weinig om handen. Antwerp kreeg geen kans bij mekaar gevoetbald en ook Union geraakte amper in de zestien van de Great Old. Alleen een schot van Mathias Rasmussen kon Lammens in verlegenhe­id brengen. De rest was het vermelden niet waard.

Maar de goal van Puertas bracht dus schwung in het elftal van Blessin. Nog geen tien minuten later was Mohamed Amoura daar zowaar met zijn eerste doelpunt van deze play-offs. Na een perfecte assist van Puertas stormde Amoura alleen op Lammens af. De snelle spits twijfelde dit keer geen seconde en schoof de geruststel­lende 0-2 in doel. Union kon opgelucht ademhalen, de titeldroom leeft nog. De spanningen rond de club kunnen weer gaan liggen. Puertas zette de zege in het slot nog kracht bij door er 0-3 van te maken.

Voor Union vielen er nog meer pluspunten te noteren dan enkel de drie punten. Het duo PuertasAmo­ura voetbalde in de reguliere competitie bij momenten op een andere planeet. Het is die enorme kwaliteit die Union de voorbije weken heeft gemist. Sinds Mac Allister achterin terug is uit blessure staat het ook daar weer beter. Het is na één zege misschien wat vroeg om al te zeggen, maar toch … Union lijkt weer terug. Ook de voorbije wedstrijde­n lagen de Brusselaar­s niet onder, alleen ontbrak toen de efficiënti­e in beide grote rechthoeke­n.

Zangstonde voor Moris

Antwerp-trainer Mark van Bommel geloofde voor de wedstrijd nog in de titel, maar die droom mag hij toch stilaan opbergen. Op geen enkel moment maakte zijn ploeg aanspraak op de overwinnin­g. De achterstan­d op competitie­leider Anderlecht bedraagt nu twaalf punten, met nog zes wedstrijde­n te gaan. Antwerp moet nu naar de ereplaatse­n kijken.

Union daarentege­n kan de nul op twaalf van de voorbije weken achter zich laten met deze eerste zege in de play-offs. De Brusselaar­s sluipen weer dichter bij Club Brugge en Anderlecht en doen nog mee in de titelstrij­d.

Nog een opsteker voor Union was dat doelman Anthony Moris dit keer geen foutje beging, al zegt het natuurlijk veel dat zoiets in het verslag staat. De voorbije weken van Moris waren allerminst denderend. De club blijft hem evenwel steunen. Dat hij werd toegezonge­n door het Union-publiek toen hij tijdens de rust het veld overstak om de kleedkamer op te zoeken, zal de Luxemburge­r ongetwijfe­ld deugd doen. Een mooi gebaar van de bezoekende fans.

Union miste de voorbije matchen de meerwaarde van het duo Puertas-Amoura op hoog niveau. Tegen Antwerp waren beide spelers opnieuw in goeden doen

 ?? © Isosport ?? Cameron Puertas viert zijn eerste van twee doelpunten.
© Isosport Cameron Puertas viert zijn eerste van twee doelpunten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium