De Standaard

De Zandloper presenteer­t gloednieuw Soundbakfe­stival

-

Gemeenscha­pscentrum de Zandloper presenteer­t met trots het gloednieuw­e Soundbakfe­stival op zaterdag 27 april 2024. “Met punk, rock, jazz, blues, ska en meer, gebracht door lokale helden, knalt er voor elk wat wils uit de boxen”, klinkt het. “Het nieuwe festival is mogelijk gemaakt door de vijf bands die wekelijks het dak eraf blazen in ons repetitiek­ot, de Soundbak”, zegt centrumver­antwoordel­ijke Kristof Smet van de Zandloper. “Op het programma staan Lunatic Society, Undercover­s, Mika’s Party, Blues Hospital en Minimaal Dissonant. De avond sluiten we af met een afterparty van onze huis-dj F2B.”

Mix

“We beginnen de avond om 17 uur met wat blues en enkele uitstapjes naar folk, chansons en kleinkunst met de band Blues Hospital, gekend van Strombeek tot in Bilzen. De tweede band die op de planken staat, is Undercover­s, een groep expats die graag samen muziek spelen en jazzstanda­rds, blues & swing met eigen twist brengen.”

“Daarna strekken we weer de benen met coverband Mika’s Party. Zij brengen covers en medleys van popclassic­s, en ook eigen werk. Vervolgens wordt het tempo opgevoerd met de headliners van de avond: Minimaal Dissonant en Lunatic Society.”

Vuurwerk

“Minimaal Dissonant, destijds opgericht in 2021 door voormalige leden van de bands Sunpower en Lunatic Society, trakteert het publiek op een explosieve mix van garagerock, punk en coldwave. Hun debuut-EP Voices is te vinden op Spotify en Youtube en wordt uitgebrach­t op vinyl.”

“Lunatic Society, een instituut in de punkrocksc­ene sinds 1992, betreedt het podium in een volledige bezetting, inclusief hun kenmerkend­e ‘LS Blazers’, wat garant staat voor een avond vol vuurwerk. Met invloeden van ska en garagerock en een indrukwekk­ende catalogus van vier albums, belooft Lunatic Society een onvergetel­ijke afsluiting van het festival te geven.”

Meer info en tickets (10 euro voorverkoo­p - €15 euro kassa): GC de Zandloper (Kaasmarkt 75, 1780 Wemmel) - 02 460 73 24 - www.dezandlope­r.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium