PSV speelt kam­pi­oen te­gen gro­te ri­vaal

Eind­ho­ve­na­ren doen te­gen Ajax wat zelfs Man­ches­ter Ci­ty niet luk­te

Gazet van Antwerpen Kempen - - SPORT - (ge­gy)

PSV 3 Ajax 0 Wat Man­ches­ter Ci­ty vo­ri­ge week niet luk­te te­gen de bu­ren van Man­ches­ter United, maak­te PSV Eind­ho­ven gis­te­ren wel waar: de ti­tel bin­nen­ha­len in een wed­strijd te­gen de gro­te ri­vaal. Ajax kreeg een pan­doe­ring (3-0), wat het over­win­nings­feest na­dien nog uit­bun­di­ger maak­te.

PSV mocht gis­te­ren al voor de 24e keer in zijn be­staan de Ne­der­land­se ti­tel vie­ren. De rui­me ze­ge te­gen aarts­ri­vaal Ajax maak­te het nog wat mooi­er voor de Eind­ho­ve­na­ren. Het werd 3-0 te­gen de eer­ste ach­ter­vol­ger na goals van Pe­rei­ro, De Jong en Berg­wijn. De ge­frus­treer­de Am­ster­dam­mers pak­ten na rust nog twee ro­de kaar­ten.

“Te­gen een di­rec­te con­cur­rent is het wel spe­ci­aal”, re­a­geer­de PSV-trai­ner en voor­ma­lig Ne­der­lands in­ter­na­ti­o­nal Phi­lip Co­cu. “Het zijn bij­zon­de­re mo­men­ten, maar na­tuur­lijk gaat het ge­woon om de ti­tel. Te­gen wie je die wint, maakt niet zo veel uit. Maar het is toch een mooi mo­ment om het zo te la­ten zien te­gen de di­rec­te con­cur­rent.” Maar drie keer ver­lo­ren

Op­val­lend is het ho­ge aan­tal pun­ten dat PSV dit sei­zoen pak­te. Met nog drie wed­strij­den te spe­len heeft het nu al tach­tig pun­ten. Het ver­loor van het he­le sei­zoen slechts drie wed­strij­den. Ter ver­ge­lij­king: de vo­ri­ge keer dat PSV kam­pi­oen speel­de, pak­te het 75 pun­ten over het he­le sei­zoen.

FO­TO EPA-EFE

De vreug­de is groot in Eind­ho­ven, zo­wel bij de spe­lers als bij de fans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium

© PressReader. All rights reserved.