Anderlecht haalt Aba­zaj, “de bes­te flank­spe­ler van de Bal­kan”

Gazet van Antwerpen Kempen - - SPORT -

Luc De­vroe is in ac­tie ge­scho­ten bij Anderlecht. Na mid­den­vel­der Mak­aren­ko kon­dig­de hij al de twee­de aan­winst aan. Weer een ver­ras­sing: Kris­tal Aba­zaj (21) heet de nieu­we ru­we dia­mant die over­komt van het Al­ba­ne­se Sk­ën­der­beu. “Kris­tal is de bes­te flank­aan­val­ler van de Bal­kan”, zegt zijn ma­ke­laar Sh­kum­bin Cor­me­me­ti. De spurt­bom was dit sei­zoen al­vast goed voor ne­gen goals en twee as­sists in 28 mat­chen bij Luf­te­ta­ri, een sub­top­per in zijn thuis­land. Re­cent pro­beer­de zijn en­tou­ra­ge hem nog naar KV Mechelen te lood­sen via en­ke­le ma­ke­laars. Dat luk­te niet en uit­ein­de­lijk trok hij in ja­nu­a­ri naar de Al­ba­ne­se top­club Sk­ën­der­beu. Dat leen­de hem di­rect weer uit aan Luf­te­ta­ri. Voor Ma­lin­wa werd zijn prijs op zo’n 250.000 eu­ro ge­schat. Het lijkt on­waar­schijn­lijk dat Anderlecht veel meer be­taalt.

Aba­zaj is acht­vou­dig be­lof­tein­ter­na­ti­o­nal en werd in maart voor het eerst op­ge­roe­pen voor de Al­ba­ne­se A-ploeg. Hij is rechts­voe­tig, maar kan ook op links uit de voe­ten.

Anderlecht moet flank­aan­val­lers ha­len, want Marko­vic is ge­huurd van Li­ver­pool en Ony­e­k­uru is ei­gen­dom van Ever­ton. Die laat­ste train­de weer met de groep na zijn knie­bles­su­re, maar is nog niet speel­klaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium

© PressReader. All rights reserved.