Gazet van Antwerpen Kempen

19.125 euro voor watersnood

-

Kasterlee schenkt 1 euro per inwoner aan de slachtoffe­rs van de door overstromi­ngen getroffen gebieden. Het lokaal bestuur is solidair met de landgenote­n in Wallonië, Limburg en Vlaams-Brabant die schade hebben geleden door de watersnood. “Het college van burgemeest­er en schepenen van Kasterlee besliste maandag om voor elke inwoner 1 euro te schenken. Dat is exact 19.125 euro, via de speciale rekening van het Rode Kruis”, zegt Ward Kennes (CD&V), burgemeest­er van Kasterlee. “We lanceren een warme oproep aan al onze inwoners om ook zelf een financiële gift te doen. Solidarite­it is het antwoord.” In Kasterlee hangen de vlaggen vandaag ook halfstok. Om 12u is er een minuut stilte.

 ??  ?? Omdat zijn lichaam geen licht verdraagt, werkt en leeft Kristof vooral ‘s nachts. Een behandelin­g kost 100.000 euro per jaar.
“Mijn man en ik verdienen goed, maar dat kunnen ook wij niet betalen”, zegt mama Tinne.
Omdat zijn lichaam geen licht verdraagt, werkt en leeft Kristof vooral ‘s nachts. Een behandelin­g kost 100.000 euro per jaar. “Mijn man en ik verdienen goed, maar dat kunnen ook wij niet betalen”, zegt mama Tinne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium