Gazet van Antwerpen Kempen

Affiches moedigen Wout van Aert aan in Tokio

-

Zowel in zijn geboortedo­rp Lille als in zijn huidige woonplaats Herentals duiken affiches op om lokale held Wout van Aert te steunen tijdens de Olympische Spelen in Tokio.

Het stof van de Ronde van Frankrijk met drie fantastisc­he ritoverwin­ningen voor de 26-jarige renner is amper gaan liggen of daar slaat de medailleko­orts al toe. Afhankelij­k van waar je woont, kun je affiches tegenkomen met een foto van Wout van Aert met daarop de tekst ‘Heel Lille supportert voor jou, Wout!’ of ‘Heel Herentals supportert voor jou, Wout’.

De campagne is een initiatief van Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfeder­atie om lokale olympiers in de kijker te zetten. Ze willen kinderen inspireren om ook de stap naar de sportclub te zetten. “Veel inwoners volgen de successen van Wout al jaren. Hopelijk schenkt hij ons ook een medaille in Tokio”, luidt het bij de gemeente Lille. “We bezorgden al onze handelaars een affiche om mee te supportere­n voor Wout van Aert.” In Herentals zijn de affiches verkrijgba­ar op de dienst Sport, Jeugd en Evenemente­n in de Markgraven­straat.

 ?? FOTO RR ?? Heel Lille hoopt op een olympische medaille voor Wout van Aert.
FOTO RR Heel Lille hoopt op een olympische medaille voor Wout van Aert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium