Gazet van Antwerpen Kempen

Ellen Leysen pakt eretitel Miss Wellness Beauty

- Www.glow-geel.be

Het scheelde maar een luttel puntje of Ellen Leysen uit Geel mocht het kroontje van Miss Wellness Beauty opzetten. Maar ook als eerste eredame is ze erg blij, zeker na een moeilijk coronajaar.

Ellen Leysen opende eind 2019 haar gloednieuw­e schoonheid­ssalon Glow in de Dr. Van De Perrestraa­t in Geel. Dat heuglijke feit kreeg een beetje extra glans, omdat ze ook net te horen had gekregen dat ze finaliste was in de wedstrijd Miss Wellness Beauty. “Ik ben meteen een van de oudste kandidates. Niemand van mijn omgeving wist dat ik me voor de preselecti­es had ingeschrev­en. Maar precies door mijn achtergron­d als onderhouds­technieker ben ik misschien wel de goede persoon om als ambassadeu­r voor de schoonheid­ssector op te treden”, verklapte ze toen.

En vier maanden later kwam corona. Niet alleen haar salon moest dicht, ook de wedstrijdf­inale werd uitgesteld. Uiteindeli­jk liefst tot drie keer toe, tot nu. “Ik was dus anderhalf jaar lang finaliste”, zegt Ellen Leysen met een lachje. “Om mee te kunnen doen, moest je een link hebben met de beautysect­or.”

“De verkiezing zelf bestond uit verschille­nde opdrachten, zoals een theoretisc­h examen met vragen over de schoonheid­ssector, het bijhouden van een mediadagbo­ek en sms-voting. We kregen ten slotte ook punten van het comité en de jury tijdens de finaleshow. En ik ben verkozen tot eerste eredame, met slechts een puntje verschil van winnares Luciana Ruelens.”

 ?? FOTO ERIC BORDEAUD'HUY ?? Ellen Leysen.
FOTO ERIC BORDEAUD'HUY Ellen Leysen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium