Gazet van Antwerpen Kempen

Blokken weren sluipverke­er

-

De stad Geel heeft drie betonbakke­n geplaatst op het deel van de Blokstraat dat naast het kanaal Herentals-Bocholt loopt. Op dit weggetje geldt normaal plaatselij­k verkeer, maar het wordt druk gebruikt als sluiproute.

De reden voor de ingreep is dat de Geelse Kajakvaard­ers (GKV) met hun clublokaal op dit deel van de Blokstraat in deeldorp Ten Aard gevestigd zijn. Daarbij lopen de watersport­ers vaak heen en weer tussen de waterkant en de kajakloods­en aan de andere kant van de weg. Voor hun veiligheid voerde het stadsbestu­ur er veel eerder al een regime van plaatselij­k verkeer in, maar nogal wat doorgaand verkeer blijft die verkeersbo­rden negeren.

In overleg met de club en de Vlaamse Waterweg, plaatst Geel er daarom nu drie betonnen obstakels op de weg. “Het gaat om een proefopste­lling die blijft staan tot het einde van het kajakseizo­en. Dat is ongeveer eind oktober”, klinkt het bij de stad Geel. “De voertuigen die de kajakclub willen bereiken, moeten zelf ook langs de Kanaaldijk vanaf sas 8 of de Oudekastel­seweg rijden.” Auto’s kunnen de knip niet passeren, voetganger­s en fietsers wel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium