Gazet van Antwerpen Kempen

Betonblokk­en moeten wagens uit kanaal houden

-

Nadat een tachtiger een week geleden met zijn auto in het kanaal in Ten Aard was terechtgek­omen, heeft de stad Geel versneld betonblokk­en aan de waterkant geplaatst. De plannen voor vangrails lagen al op tafel.

moesten vorige week zaterdag een senior op de kanaaloeve­r in de omgeving van de oude bloemmolen­s in GeelTen Aard reanimeren nadat hij met zijn auto per ongeluk in het water was terechtgek­omen. Het slachtoffe­r is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebrac­ht, waar hij nog altijd herstelt. Het stadsbestu­ur liet eind vorige week betonblokk­en op de oever aanbrengen, die een herhaling van de feiten moeten voorkomen.

“Dit is een tijdelijke oplossing, want bij de opening van De Bloemfabri­ek (horecazaak in de oude bloemmolen­s, red.) in mei hebben we al een dossier opgemaakt om vangrails te plaatsen”, zegt de Geelse burgemeest­er Vera Celis (N-VA). “Er stond al een hek tegenover de Vaartstraa­t en paaltjes tegenover de Grotstraat om te voorkomen dat auto’s rechtdoor in het kanaal zouden duikelen, maar tussen die twee plekken was er nog geen afschermin­g. Zelf ben ik niet zo happig op waterkante­n, zo een beschermin­g van passan Hulpdienst­en ten vind ik dus geen overbodige luxe. We moeten nog bekijken of de Vlaamse Waterweg of wij als stad die vangrails gaan plaatsen.”

De betonblokk­en zijn uitgerust met een reflectere­nde streep om ze ook ’s nachts zichtbaar te maken. Bovendien staan ze op regelmatig­e afstand van elkaar en ook niet pal op de rand van het kanaal. “Op de weg voor De Bloemfabri­ek is het soms heel druk, met een komen en gaan van auto’s, fietsers en voetganger­s. We willen vermijden dat mensen erover struikelen of erop gaan zitten en achterover vallen en zo in het water terechtkom­en. Er is dus een veiligheid­sstrook ingebouwd.”

 ?? FOTO HO ?? Vorige week belandde een tachtiger met zijn auto in het kanaal. Om dit soort ongevallen te vermijden, plaatst de stad Geel er betonblokk­en.
FOTO HO Vorige week belandde een tachtiger met zijn auto in het kanaal. Om dit soort ongevallen te vermijden, plaatst de stad Geel er betonblokk­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium