Gazet van Antwerpen Kempen

5. AA Gent

-

Ambities - zoals “Club Brugge uitdagen” - werden niet uitgesprok­en maar AA Gent wil uiteraard weer aanhaken bij de Belgische top. De vraag is of Hein Vanhaezebr­ouck daarvoor het materiaal heeft.

David en straks Yaremchuk: Gent speelt in twee jaar tijd zijn twee topschutte­rs kwijt. Depoitre is ook al even op de sukkel. De hamvraag is dus niet wat er nog in de tank rest bij Odjidja en Kums, nu er met De Sart en Hjulsager extra concurrent­ie kwam. De hoofdvraag is ook niet of de defensie met de komst van Joseph Okumu de broodnodig­e versterkin­g kreeg. Het belangrijk­ste punt wordt: wie zorgt voor goals? Tissoudali, die geen makkelijk eerste halfjaar kende? Bruno, die op zijn 29ste zijn beste seizoen ooit kende bij Zulte Waregem? Of de van Celtic overgekome­n Vayoun Bayo, die het op dit niveau nog moet bewijzen? Aankopen voor bescheiden sommen, zeker gezien het geld dat verdiend werd aan uitgaande transfers. Wie krenterig betaalt, moet maar hopen dat hij straks iets in de pap te brokken heeft.

Want Vanhaezebr­ouck heeft dubbele bezetting op posities. Jong geweld ook om de ouderen het vuur aan de schenen te leggen. En de niet helemaal vlekkeloos verlopen voorbereid­ing én investerin­g in de omkadering zouden ook op fysiek vlak tot het voetbal moeten leiden waarop Vanhaezebr­ouck rekent. Vandaar ook de verkoop van Dorsch, een prima voetballer maar met een te kleine motor voor drie duels per week. Spelers beter maken, dat kan hij en dat lijkt deze kern nodig te hebben. Maar de trainer kan ze niet zelf binnen trappen.

 ?? FOTO BELGA ?? Gianni Bruno, ex-Zulte Waregem.
FOTO BELGA Gianni Bruno, ex-Zulte Waregem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium