Gazet van Antwerpen Kempen

6. KV Mechelen

-

Met een zesde plaats in onze pronostiek verwachten we KV Mechelen ook dit seizoen als een van de grote outsiders voor een Europees ticket. Malinwa eindigde de voorbije twee seizoenen al op de zesde plaats, dus onlogisch is dat niet. Het lijkt bovendien versterkt uit het tussenseiz­oen te zijn gekomen.

Door de komst van Hugo Cuypers, de terugkeer van Druijf en ook nog Storm, Mrabti, De Camargo en een fitte Engvall beschikt Wouter Vrancken over de grootste offensieve weelde in jaren. De enige naam die nog ontbreekt is die van Marian Shved. Het Oekraïense woelwater mag beschikken bij Celtic maar zal fors moeten inleveren op zijn riante salaris om binnen het Mechelse budget te passen.

Ondanks zijn afwezighei­d heeft KV de voorbereid­ing kunnen afwerken met een nagenoeg complete kern. Een pluim op de hoed van sportief directeur

Tom Caluwé, die het vertrek van een paar belangrijk­e spelers (Vranckx,

Defour, Kabore) snel wist op te vangen. Vooral de van Altach overgekome­n Kameroense defensieve middenveld­er Oum Gouet liet een goede indruk achter tijdens de oefencampa­gne.

Verder staat er Achter de Kazerne sowieso al een solide basis om op verder te bouwen. Wouter Vrancken begint aan zijn vierde seizoen in Mechelse loondienst en is er al elk jaar in geslaagd om zijn team nog beter te laten voetballen. Tel daarbij ook nog eens de terugkeer van het Malinwa-legioen en KV Mechelen is klaar om dit seizoen de klassieke topclubs het vuur aan de schenen te leggen. De vraag is: wordt het dit keer beloond?

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Oum Gouet.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Oum Gouet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium