Gazet van Antwerpen Kempen

“Project met Westerlo sprak aan”

29-jarige Timothy Durwael moet Houtvenne ervaring bijbrengen

-

Houtvenne heeft zijn eerste training van de voorbereid­ing achter de rug. Het wordt dit seizoen allemaal even anders voor groen-rood, nu de club een intense samenwerki­ng aangaat met de buren uit Westerlo. Nieuwkomer Timothy Durwael heeft er alvast het volste vertrouwen in.

De jongens van coach Geert Van Dessel werkten hun eerste training af op het terrein in Houtvenne, maar het zou best kunnen dat ze straks verhuizen naar de schaduw van ’t Kuipje in Westerlo. Zijn competitie­wedstrijde­n zal Houtvenne in ieder geval al spelen op de terreinen van de geel-blauwe buur.

Negen jaar prof geweest

Een nieuw gezicht op de eerste training was de 30-jarige Timothy Durwael. De verdediger kwam in het verleden nog kort voor KFC Turnhout uit, maar komt nu over van Roda JC.

“Tijdens het laatste jaar was ik prof bij de Nederlands­e club, maar op het einde zat ik zonder ploeg”, zegt hij. “Via mijn makelaar werd ik in contact gebracht met Houtvenne en ik vond meteen een match tussen de aantrekkel­ijkheid van het samenwerki­ngsproject met Westerlo enerzijds en mijn persoonlij­ke ambities anderzijds. Na negen jaar prof te zijn geweest, ben ik namelijk recent zelf een zaak opgestart. Voor mij breekt er nu dus een nieuw hoofdstuk aan.”

Nu de aanloop naar het nieuwe seizoen definitief is ingezet, gaat wellicht snel duidelijk worden hoe de samenwerki­ng met Westerlo er concreet gaat uitzien.

Durwael: “Er zullen spelers van Westerlo zijn die bij onze club komen spelen. Ze kunnen bij ons ervaring opdoen en speelminut­en verzamelen. Mijn eigen rol in dit elftal is niet echt doorgespro­ken. Het is wel duidelijk dat ik voor ervaring en een stuk volwassenh­eid moet zorgen. Houtvenne is altijd een ploeg geweest die voor de voetballen­de oplossing kiest. Tijdens onze oefenmatch tegen ASV Geel (in juni, toen Durwael al eens meedeed, red.) heb ik dat mogen ervaren. Dat stemt me in ieder geval hoopvol. Om ambities uit te spreken, is het nog veel te vroeg. Het belangrijk­ste is dat we na een zware periode opnieuw kunnen voetballen. Ook voor mezelf is dat een hele opluchting. Toen ik nog bij Roda JC zat, kreeg ik te maken met een knieblessu­re en moest ik knokken om weer bij de groep te komen. Toen dat lukte, brak corona uit en stond ik opnieuw stil. Op 29-jarige leeftijd was het geen evidentie om vervolgens na een jaar stilzitten weer de draad op te pakken. Vandaar dat ik er enorm naar uitkijk om bij Houtvenne die doorstart te kunnen maken.”

ERWIN VANDENBERG­H

 ?? FOTO SMB ?? In juni deed Timothy Durwael al eens mee in het oefenduel tegen ASV Geel. “Meteen zag je dat Houtvenne een ploeg is die altijd voor de voetballen­de oplossing kiest.”
FOTO SMB In juni deed Timothy Durwael al eens mee in het oefenduel tegen ASV Geel. “Meteen zag je dat Houtvenne een ploeg is die altijd voor de voetballen­de oplossing kiest.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium