Gazet van Antwerpen Kempen

“Het grote doel dit jaar is het BK marathon”

Tijs Huygen uit Morkhoven verdeelt zijn tijd tussen de weg en de mountainbi­ke

-

Hulshout is woensdag in de ban van de koers. Eerst is er de wedstrijd voor nieuweling­en, nadien rijden de elite zonder contract en de belofte hun Schaal Indekeu. Tijs Huygen hoopt in elk geval van de partij te zijn. De renner uit Morkhoven combineert de weg al een tijdje met de mountainbi­ke.

“Sinds dit seizoen heb ik een vergunning voor Elite 3 aangevraag­d, waardoor ik niet zeker ben van overal een startbewij­s te krijgen”, zegt de 26-jarige Kempenaar. “Albert Indekeu, mijn vroegere ploegleide­r bij Heist Zuiderkemp­en, ging alvast zijn uiterste best doen om mijn inschrijvi­ng te laten goedkeuren. Al wordt het tot het laatste moment bang afwachten.”

De werknemer van DAF Trucks in Oevel had zo zijn reden om een vergunning voor Elite 3 aan te vragen. “Ik fiets zowel op de weg als met de mountainbi­ke. Omdat ik in de bossen aan wedstrijde­n deelneem waarin ook de profs starten, wou ik voor die vergunning gaan. Pas op, bij de profs eindigde ik geregeld rond de tiende plaats. Maar als werkende man wou ik me toch ook eens meten met de andere echte amateurs.”

De grote doelen van Huygen liggen dan ook in de bossen. “Alles staat in het teken van het BK marathon mountainbi­ke op 12 september. Daar wil ik echt schitteren.

Normaal zou ik rond deze periode nog een mountainbi­kewedstrij­d in de omgeving van Luik rijden. De overstromi­ngen hebben mijn plannen echter doen wijzigen.”

Al staat Huygen ook op de weg zeker zijn mannetje. Getuige daarvan een tweede plaats in Wetteren Ten Ede en drie toptwintig­plaatsen in Berlare, Nieuwrode en Herenthout.

“Het loopt inderdaad lekker. Ook in Heultje had er een mooi resultaat ingezeten. Ik zat in de kopgroep die later voor de overwinnin­g zou spurten, maar een lekke band deed me toen de das om. Hopelijk krijg ik de kans om me woensdag in Hulshout ook weer te tonen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium