Gazet van Antwerpen Kempen

“Zware start met vijf toppers in eerste acht matchen”

Coach Bart Anné mist op eerste training één speler met corona

-

Net als voor alle andere clubs uit eerste provincial­e zit ook voor KBSK Retie de zomerrust er nu definitief op. Trainer Bart Anné riep zijn manschappe­n gisteravon­d bijeen voor de eerste training.

“We waren nog niet voltallig”, zegt coach Bart Anné. “Een speler testte positief op het coronaviru­s en zit in quarantain­e. Enkele andere jongens zijn nog met vakantie. Voor Retie is dat echter geen uitzonderi­ng, dat is een jaarlijks weerkerend feit. Als het echt serieus wordt, zijn we weer voltallig. Of er ook spelers zijn die last hebben van kwaaltjes, zal nog moeten blijken. In mei en juni werkten we al acht trainingen af, we begonnen dus niet onvoorbere­id. Toch was het opnieuw een spannend en leuk moment. Ergens voelt zo’n eerste training toch altijd aan zoals vroeger, toen je als kind voor het eerst met een bal naar de training vertrok. En dan heb ik het zeker niet alleen over de spelers, datzelfde gevoel gold ook voor mij als trainer. Ik moest er ook zelf weer even inrollen.”

In tegenstell­ing tot vorig seizoen weet KBSK Retie nu wel wat de club te wachten staat in eerste provincial­e. “We krijgen meteen een zwaar programma voorgescho­teld. In de eerste acht matchen treffen we liefst vijf titelkandi­daten. En oké, we weten nu misschien iets beter waar we voor staan, maar het blijft toch spannend. Zeker omdat we met Kenny Geudens ons speerpunt zijn kwijtgespe­eld. Toch heb er ik het volste vertrouwen in dat we in ruil twee goede pionnen in huis hebben gehaald.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium