Gazet van Antwerpen Kempen

Kunstenare­s stelt tentoon in twee huizen met uiteenlope­nde bouwstijle­n

- Www.wortelhuis.be

In het centrum van Wortel (Hoogstrate­n) opent komend weekend de kunsttento­onstelling, met werken van Carie van der Kloot, de deuren.

De kunstenare­s woont in het Wortelhuis, een historisch pand met drie verdieping­en. “Op elke verdieping zijn mijn kunstwerke­n te bezichtige­n”, vertelt Carie. “De bezoekers volgen een verhaal. Ook mijn atelier op de bovenverdi­eping en de tuin zijn toegankeli­jk voor het grote publiek.”

Het andere deel van de tentoonste­lling is aan de overkant van de straat in het huis van architect Tom Verschuere­n. Het heeft geen klassieke ramen, deur en dak. Het ‘koele’ van buiten geeft tegen alle verwachtin­gen in een gevoel van beschermin­g en vrij zijn. “Juist door deze twee uiteenlope­nde bouwstijle­n en de uiteenlope­nde kunst smelt dit samen en maakt het kunst nu eens heel toegankeli­jk om rustig naar te kijken”, klinkt het.

Met deze tentoonste­lling worden twee eeuwen aan bouwstijle­n samengebra­cht door twee vormen van kunst.

De exposities vinden plaats aan Worteldorp 9 en 10. Je bent welkom op vrijdag 17 juni van 19 tot 22 uur. Zaterdag kan je langsgaan van 11 tot 17 uur en op zondag van 11 tot 14 uur.

Carie van der Kloot heeft op elke verdieping van haar woning kunst hangen.

 ?? FOTO RONNY VAN DEN ACKERVEKEN ??
FOTO RONNY VAN DEN ACKERVEKEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium