Gazet van Antwerpen Kempen

Laszlo Bölöni (ex-Antwerp) nieuwe coach van Metz

- (blg)

De Roemeen Laszlo Bölöni is de nieuwe trainer van het Franse Metz, dat het voorbije seizoen naar de Ligue 2 degradeerd­e. De 69jarige Bölöni werd bij AA Gent op 14 september 2020 ontslagen na amper 25 dagen dienst. De drie seizoenen daarvoor werkte de Roemeen bij Antwerp. Nadien ging hij aan de slag bij het Griekse Panathinai­kos, waar hij in mei vorig jaar aan de deur werd gezet. Nadien zat hij zonder club.

Goeie band met Van Imschoot

Die toekomst wordt dus Lierse. Met aan het roer Tom Van Imschoot, de coach die hem drie jaar geleden tot topschutte­r van 1B kneedde. “De contacten met Lierse dateren van vorige week. Ik had intussen wel wat andere aanbieding­en op zak in België en het buitenland, maar deze club zat meteen in mijn hart. Zeker nadat ik informatie bij Nils Schouterde­n en Scott Bitsindou had ingewonnen. Ze vertelden me alleen maar goede zaken over de club. De toffe sfeer in de groep, het familiale karakter, dat heb ik nodig om optimaal te presteren. En dan is er uiteraard ook nog Tom Van Imschoot. Ik had altijd een goede relatie met de coach. Hij weet hoe hij het maximale uit mij kan halen.”

Leonardo Rocha snakt na een jaar met weinig speelminut­en naar het gras en de bal. Maandag werkt hij zijn eerste training af. Het moet de start worden van een seizoen waarin hij opnieuw wil knallen en Lierse goals kan bezorgen. “Ik besef dat er doelpunten van mij worden verwacht, maar ik hou wel van die gezonde druk. Voor iedere club die me veel speelminut­en gunde, scoorde ik ook mijn goals. Ik zie geen reden waarom dat voor Lierse niet zou lukken. Ik sprak in het verleden al met de club. Blij dat het deze keer wel tot een transfer is gekomen.”

Morgen nog niet in actie

De nieuwe scherpschu­tter van Lierse komt zaterdag in de eerste oefenmatch tegen Zandhoven nog niet in actie. De komende dagen ligt zijn focus op zijn verhuis van Eupen naar de Lierse regio. “Al sta ik te popelen om eraan te beginnen. We hebben sinds kort een schat van een baby. Als mijn gezin de komende dagen volledig gesetteld geraakt, kan ik me weer op het voetbal focussen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium