Gazet van Antwerpen Kempen

Waarom terugkeer naar oude liefde wél goed idee is

- (vva) VALERIE VAN AVERMAET BART LAGAE

Het geflirt van Romelu Lukaku (29) met zijn ex-club Inter lijkt meer en meer uit te monden in een nieuwe relatie. Chelsea gaat akkoord met de wens van onze landgenoot om uitgeleend te worden aan zijn oude liefde en er wordt onderhande­ld op clubniveau. Nochtans is terugkeren naar een ex-lief doorgaans geen goed idee - dat weet Lukaku nu ook na zijn terugkeer naar Chelsea - maar in dit geval zou het wel eens kunnen werken.

Coach Simone Inzaghi is voorstande­r

In Italië klinkt het dat coach Simone Inzaghi voorstande­r nummer één is om Romelu Lukaku opnieuw naar Inter te halen. Nochtans zagen Lukaku en Inzaghi elkaar vorig jaar slechts enkele dagen tijdens de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen. Inzaghi had als opvolger van Antonio Conte nog maar een handvol trainingen geleid toen onze landgenoot al vertrok naar Chelsea, maar blijkbaar klikte het meteen. Lukaku onthulde destijds dat hij al vóór de komst van Inzaghi naar Inter telefonisc­h contact met hem had. Door via Whatsapp en telefonisc­h meteen toenaderin­g te zoeken tot Lukaku raakte Inzaghi onmiddelli­jk de juiste snaar bij onze landgenoot, want Big Rom functionee­rt het best in een omgeving waar hij gerespecte­erd wordt. Inzaghi zou van zijn kant dan weer fan zijn van zowel het karakter van Lukaku als van zijn voetbalkwa­liteiten. Hij ziet in de Belg een leider, die ook aan het collectief denkt en hij beseft hoe groot het aandeel van onze landgenoot was bij de Italiaanse titel van Inter in 2021. Dat Lukaku op de counter gevaarlijk is, maar ook zelf de actie kan maken of een aanval kan opzetten door de bal voorin bij te houden en op het gepaste moment af te spelen, is ook een pluspunt volgens Inzaghi.

Bij Inter is er niet zoveel veranderd

Lukaku schitterde onder Antonio Conte twee seizoenen lang in een 3-5-2 en ook onder opvolger Inzaghi speelt Inter nog steeds in datzelfde systeem. Onze landgenoot zal zich als hij effectief terugkeert dus niet te veel moeten aanpassen. Ook zijn spitsmaatj­e zal mogelijk nog steeds dezelfde zijn als tijdens zijn vorige periode bij Inter. Vooralsnog behoort Lautaro Martinez immers nog steeds tot de Nerazzurri.

Al is er wel een maar. Net als bij Chelsea lijkt ook bij Inter de concurrent­ie voorin wel te duchten, met ook nog Edin Dzeko en Joaquin Correa in de selectie. En de Italiaanse ploeg wil ook Paolo Dybala overnemen van Juventus. Dat zouden dan vijf spelers zijn die kans maken op een basisplaat­s voorin en Lukaku zal niet willen terugkeren naar Inter om er de bank warm te houden. Dat moest hij tegen zijn zin al genoeg doen bij Chelsea afgelopen seizoen. Al kan de situatie wel nog wat veranderen in het voordeel van Big Rom. De transferpe­riode is nog lang dus de selectie voor volgend seizoen ligt nog lang niet vast. Dzeko heeft

CEO Alessandro Antonello heeft gisteren bevestigd dat Romelu Lukaku (29) graag wil terugkeren naar Inter én dat de club daarvoor openstaat. Al moet Inter wel wat op z’n geld letten. “Lukaku? Zijn wens om terug te keren is groot”, zei Antonello. “Maar de financiële haalbaarhe­id en de oplossing van enkele technische problemen moeten worden geanalysee­rd.”

Inter wil het liefst van al de komst van Lukaku op huurbasis afwerken voor 30 juni vanwege het Decreto Crescita, een Italiaanse wet die recht geeft op een verlaagd belastingt­arief voor buitenland­se werknemers en die vanaf 1 juli aangepast wordt. Als de transfer voor die datum niet rond is, zou het Inter jaarlijks 5 tot 6 miljoen euro meer kosten om Lukaku’s loon te betalen. “We zullen proberen het in het juiste tijdsbeste­k te doen”, reageerde Antonello.

bijvoorbee­ld nog maar één jaar contract bij Inter en zou dus mogelijk nog weg mogen als de Italianen nog iets aan hem willen verdienen. Correa kende dan weer veel blessurele­ed en werkte een wisselvall­ig seizoen af. Ook hij mag dus misschien wel weg als de komst van Lukaku afgerond is.

Supporters liggen nog steeds aan zijn voeten

Lukaku is nog steeds God voor de fans van Inter. Hij mocht het door zijn overstap naar Chelsea dan wel verkorven hebben bij een deel van de Ultra’s, zijn liefdesver­klaring aan Inter enkele maanden geleden maakte ongetwijfe­ld veel goed. Wees maar zeker dat de fans van Inter nog niet vergeten zijn dat

Lukaku mee voor de eerste prijs in tien jaar zorgde. Al is ook hier wel een maar aan verbonden, want ook bij Chelsea waren de fans aanvankeli­jk lovend. Vooral omdat Lukaku zijn liefde voor Chelsea nooit onder stoelen of banken had gestoken, maar dat tij keerde snel. Ook de Engelse pers bekritisee­rde onze landgenoot al snel meer dan eens om onder andere zijn gebrekkige eerste balcontrol­e. Er kan dus snel een breuk ontstaan, maar de argumenten voor een succesvoll­e hereniging zijn er wel. Al waren die er ook bij zijn terugkeer naar Chelsea. Afwachten dus. Of de deal rond geraakt en of het dit keer wel opnieuw dikke liefde wordt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium