Gazet van Antwerpen Kempen

Ook ‘nieuwe Usain Bolt’ komt naar Memorial Van Damme

- (mv)

De 46ste editie van de Memorial Van Damme op 2 september zet het nieuwe sprintfeno­meen Erriyon Knighton op zijn affiche. Alleen Usain Bolt, Yohan Blake en Michael Johnson liepen ooit een snellere 200 meter dan de 19”49 die de amper 18-jarige Amerikaan een paar weken geleden liet optekenen. Op die afstand bezit Knighton al de wereldreco­rds bij de -18- en de -20- jarigen. Hoeft het gezegd dat hij bestempeld wordt als de nieuwe Usain Bolt?

Polsstoksp­ringer Mondo Duplantis krijgt gezelschap van onze landgenoot Ben Broeders, die vorige week zijn Belgische record met vier centimeter aanscherpt­e tot 5m85.

’s Lands grootste atletiekme­eting herdenkt ook twee memorabele Brusselse avonden. Omdat Miel Puttemans, Willy Polleunis en Gaston Roelants vijftig jaar geleden op één avond vijf wereldreco­rds vestigden (het werelduurr­ecord, 20 kilometer, 10 mijl, 5.000 meter en 3 mijl) gaat het Keniaanse duo Kibiwott Kandie en Sabastine Sawe op 2 september het uurrecord te lijf. Op dat nummer staat momenteel Mo Farah bovenaan, met de 21,330 km die hij twee jaar geleden liep in Brussel. Kandie en Sawe mikken straks op 21,7 km.

En omdat het 25 jaar geleden is dat Daniel Komen en Paul Tergat voor een unieke dubbelslag zorgden – op dezelfde 22ste augustus 1997 ging zowel het wereldreco­rd op de 5.000 als op de 10.000 meter voor de bijl – krijgen beide atleten een plaats in de Hall of Fame van de Brusselse meeting.

KORT

 ?? FOTO BELGAIMAGE ??
FOTO BELGAIMAGE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium