Gazet van Antwerpen Kempen

“Gezien mijn korte voorbereid­ing is die elfde plaats wel oké”

Vincent Bierinckx moest op pittig parcours vooral doseren

-

Afgelopen weekend vond in het Roemeense Târgu Mures het WK duatlon plaats. Vincent Bierinckx kon net geen toptienpla­ats forceren en finishte als elfde. Bierinckx toont zich eerder gematigd tevreden met deze mooie ereplaats.

“Eigenlijk mocht ik niet meer verwachten, gezien de korte voorbereid­ing die ik op dit WK kende”, zegt de 32-jarige Gelenaar. “Ik sukkelde vijf maanden lang met mijn onderrug en kon maar een dikke maand trainen voor dit WK. Natuurlijk hoopte ik dat ik een uitzonderl­ijke dag zou kennen en dat er toch een uitschiete­r mogelijk was, maar ik moet tevreden zijn met die elfde plaats. Ik heb er alles uitgehaald. Belangrijk was dat ik pijnvrij mijn wedstrijd kon afwerken. Dat is een grote opsteker.”

Bierinckx heeft zich wel fysiek pijn moeten doen, maar gebruikte daarbij zijn gezond verstand.

“Het was één van de pittigste parcoursen van al de kampioensc­happen waaraan ik al heb deelgenome­n. Vooral tijdens het eerste lopen wist ik dat ik, op die zware omloop, het tempo van drie kilometer per uur niet mocht volgen. Na de wissel viel ik in een tweede groep. Van achteren uit kwam er versterkin­g, zodat we naar de koplopers toe konden fietsen. Landgenoot Thibaut De Smet ging dan aan de haal met drie medevlucht­ers. Als ik daar had bij kunnen aanpikken, was het nog een ander verhaal geworden. Maar goed, ik heb mijn race verstandig ingedeeld, deed mijn laatste wissel als twaalfde en kon nog één plaats goedmaken. Meer zat er niet in.”

Op deze prestatie kan Vincent Bierinckx ieder geval verder bouwen.

“Over een kleine maand sta ik aan de start van de duatlon op de Wereldspel­en in het Amerikaans­e Birmingham. Dat wordt het hoofddoel van mijn seizoen. Het is toch ook al kort dag. Toch hoop ik nog minstens één stap vooruit te zetten”, aldus Bierinckx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium