Gazet van Antwerpen Kempen

“Geen probleem met het feit dat we geviseerd zullen worden”

Verdediger Pieter Michiels verlaat ASV Geel voor ambitieus Sint-Dimpna

-

Sint-Dimpna wordt volgend seizoen een van de ploegen om in het oog te houden in tweede provincial­e B. De Geelse club ging niet alleen een heleboel spelers halen bij kampioen in eerste provincial­e Wezel Sport, ook bij de buren van ASV Geel werd er geshopt. Zo komt Pieter Michiels de defensieve rangen versterken.

Geen voetbal in de nationale reeksen volgend seizoen dus voor Michiels, wel een avontuur op een ietsje lager niveau bij SintDimpna.

“Voor mij wordt tweede provincial­e een totaal nieuw gegeven, maar Sint-Dimpna op zich ken ik natuurlijk wel al”, zegt de geboren en getogen Gelenaar. “Mijn vader en broer verdedigde­n beiden de kleuren van Sint-Dimpna, maar zelf heb ik er nooit gespeeld. Ik ben altijd actief geweest in eerste provincial­e, terwijl SAV in die periode, op één seizoen na, altijd in tweede of derde provincial­e uitkwam. Voor volgend seizoen koestert Sint-Dimpna hoge ambities en dat vind ik heel belangrijk. We zullen zonder twijfel geviseerd worden en alle clubs zullen zich dubbel plooien tegen ons. Maar goed, dat heb ik bijvoorbee­ld met ASV Geel en De Kempen al vaker meegemaakt.”

Ook binnen de ploeg zal de concurrent­ie groot worden.

“Dat schrikt me niet af. En bovendien: de concurrent­ie zal nooit zo zwaar zijn als bij ASV Geel. Ik word dertig jaar en wil nog zo veel mogelijk speelkanse­n afdwingen. Na een vervelende blessure was ik bij Geel veroordeel­d tot het statuut van bankzitter. Ik liep een spierscheu­r van acht centimeter op in de hamstring en ben daarna ook nog hervallen. Voor ik het wist, was het januari en kon ik geen basisplaat­s meer afdwingen. Bij Sint-Dimpna is het de bedoeling om centraal achteraan te spelen, mijn geliefkoos­de positie. Ik zal een tandem vormen met Wouter Vosters. Ik ben er nu al zeker van dat het goed zal klikken tussen ons.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium