Gazet van Antwerpen Kempen

HEET VAN DE TONG...

Minder snel rijden op de autosnelwe­g om meer geld te kunnen uitgeven: vind je dat een goed voorstel?

-

Het regent in Den Haag

Het was te verwachten. Dat zat eraan te komen. Als het in Den Haag regent, dan druppelt het in Brussel. Die maatregel is in Nederland al lang van toepassing. En als je helemaal niet meer zou rijden, dan kun je nog veel meer uitgeven aan iets anders. PAUL BASTIAENSE­N, BERCHEM

Wisselende snelheden zijn nefast

Dat is zeker geen goed voorstel. Ik hou altijd mijn verbruik in het oog. Mijn ervaring is dat snelheid niet het probleem is, want mijn gemiddelde verbruik is altijd lager als ik een hogere gemiddelde snelheid haal. Mijn conclusie is dus dat de hinderniss­en en de wisselende snelheden nefast zijn voor je verbruik. Bij ons op de Bredalaan zijn er werken geweest. Je mocht er maximaal 30 km per uur rijden. Mijn verbruik is nog nooit zo hoog geweest. Mijn laagste verbruik noteerde ik in Nederland, waar ik op lange stukken zonder hinderniss­en met 80 km per uur reed.

WUUSTWEZEL

Dom idee

Wat een dom idee om dit voorstel te verkopen onder het mom van koopkracht. Gaan we dan ook opleggen om de televisie pas aan te zetten vanaf 22u en alleen met kaarsen licht te maken?

MARTINE BREUGELMAN­S, ZANDHOVEN

Belachelij­k voorstel

En deze keer komt het belachelij­ke voorstel niet eens van een minister ... Is er iemand aan het solliciter­en om in de volgende regering te komen zonder op een kieslijst te staan? Als ik mijn benzine niet meer kan betalen, laat ik mijn auto staan. En als ik denk dat ik minder verbruik bij 90 of 100 dan 120 km per uur, zal ik zelf wel beslissen om trager te rijden.

EDDY HEIRWEGH, ZWIJNDRECH­T

Toerental is cruciaal

Ik probeer dit nu al te doen voor mijn woon-werkverkee­r, maar let dan eerder op het toerental. Ik probeer 2.000 toeren per minuut aan te houden via cruisecont­rol: dat is ongeveer 95 km per uur. Ik verlies dan slechts enkele minuten, maar bespaar ongeveer 1 liter benzine.

GEERT COOLS, MORTSEL

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ??
FOTO KAREL HEMERIJCKX
 ?? FOTO PETER HILZ ??
FOTO PETER HILZ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium