Gazet van Antwerpen Kempen

Op deze dagen kan je hinder verwachten

-

20 juni

Komende maandag is het nationale actiedag op de luchthaven van Zaventem, en staakt een groot deel van het beveiligin­gspersonee­l. De luchthaven zelf verwacht “ernstige verstoring­en van de dienstverl­ening”. Ze verzoeken vertrekken­de passagiers om indien mogelijk hun vlucht om te boeken naar een latere datum. Daarnaast worden ook vluchten geannuleer­d, de betrokken luchtvaart­maatschapp­ijen nemen zelf contact op met hun passagiers. Wie kan vertrekken, wordt aangeraden ruim op voorhand aanwezig te zijn. Brussels Airport raadt aan om hun tool (brusselsai­rport.be/nl/passengers/slot-advice) te gebruiken om uit te rekenen hoe laat je het best naar Zaventem afzakt. De luchthaven­s van Oostende en Deurne verwachten geen hinder.

23, 24 en 25 juni

Er is grote kans op een staking bij Brussels Airlines op deze dagen, maar het is nog niet zeker hoeveel van de 525 vluchten geschrapt worden. De luchtvaart­maatschapp­ij vraagt reizigers om even af te wachten.

Weekend eind juni of begin juli

Ook bij Ryanair hangt er een staking in de lucht. Die zou drie dagen duren, al is nog niet zeker wanneer. De kans bestaat dat het 24, 25 en 26 juni wordt, zoals in Spanje en Portugal, of 30 juni,

1 juli en 2 juli, wanneer er opnieuw gestaakt wordt bij Ryanair in Spanje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium