Gazet van Antwerpen Kempen

Nieuw-Zeelanders pakken uit met haka

-

Naast de Belgian Lions kroonden ook de Nieuw-Zeelanders zich op dag één tot publieksli­eveling. Aan de start van hun wedstrijd pakten de spelers uit pakken met een traditione­le haka, die we doorgaans associëren met de Nieuw-Zeelandse rugbyploeg.

Toegegeven, met vier spelers is zo’n haka niet even imposant als met een voltallige rugbyploeg, maar toch kan het tellen om een WK 3x3-basketbal te openen. De spelers van NieuwZeela­nd namen het op tegen Servië in een van de eerste wedstrijde­n van het vijf dagen tellende toernooi.

Dat gebeurde onder begeleidin­g van een ietwat hyperactie­ve dj die zijn beste hiphopplat­en had meegebrach­t en onder het gejuich van een hoop supporters, die meestal helemaal niks hebben met 3x3 maar voor de sfeer toch naar de Groenplaat­s waren afgezakt.

Het WK 3x3 gaat volgend jaar in Oostenrijk door. “Ik hoop dat het daar even groots wordt aangepakt als hier in Antwerpen”, zegt de Oostenrijk­se kapitein Anja Fuchs-Robetin. “Het is heel leuk om onze sport eens voor zoveel publiek te kunnen beoefenen. 3x3 groeit overal aan popularite­it dankzij de Olympische Spelen. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

 ?? JORIS HERREGODS. FOTO BELGA. FOTO ?? Nick Celis met een dunk tegen Slovenië..
De fans gingen uit hun dak op de Groenplaat­s.
DANTE BELLON HANS JACOBS
JORIS HERREGODS. FOTO BELGA. FOTO Nick Celis met een dunk tegen Slovenië.. De fans gingen uit hun dak op de Groenplaat­s. DANTE BELLON HANS JACOBS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium