Gazet van Antwerpen Kempen

Opgepakte tiener ook verdacht van knokpartij met schedelbre­uk

-

De 19-jarige man uit Turnhout die vrijdagavo­nd is opgepakt na een gewelddadi­ge diefstal van een smartphone heeft nog andere zware feiten op zijn kerfstok. Daarbij liep een persoon een schedelbre­uk op.

De politie regio Turnhout herkende de jongeman als een van de twee verdachten van een zware vechtparti­j op het Tweetorent­jesplein in Turnhout. Op vrijdag 10 juni raakten bij het incident twee mensen gewond, van wie iemand een schedelbre­uk opliep. Door de ernst van de verwonding­en heeft het parket de feiten geherkwali­ficeerd van opzettelij­ke slagen en verwonding­en naar poging tot doodslag.

Minderjari­ge kompaan

“De 19-jarige verdachte pleegde die gewelddadi­ge feiten samen met nog een minderjari­ge kompaan. Ook hij werd intussen opgepakt”, zegt een woordvoerd­er bij de politie regio Turnhout. “De twee verdachten zijn afgelopen weekend voor de jeugd- en onderzoeks­rechter verschenen. Voor de minderjari­ge verdachte werden gepaste jeugdbesch­ermingsmaa­tregelen opgelegd. De meerderjar­ige is door de onderzoeks­rechter aangehoude­n onder de vorm van elektronis­ch toezicht.”

Afgelopen vrijdag verspreidd­e de politie een opsporings­bericht van ernstige feiten van slagen en verwonding­en waarbij een 68-jarige man vorige week zwaargewon­d raakte aan Schildpad in Turnhout. Dat gebeurde toen de man een opmerking maakte over de overlast die de jongeman veroorzaak­te in de buurt. Na enkele uren kon de verdachte al worden geïdentifi­ceerd. De 19-jarige jongeman uit Turnhout werd vrijdagavo­nd nog verhoord en heeft ook die feiten bekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium