Gazet van Antwerpen Kempen

Publieke fietsroute door Sunparks aangepast

-

Sunparks Kempense Meren, het gemeentebe­stuur van Mol en Toerisme Provincie Antwerpen hebben de recreatiev­e fietsroute door het vakantiepa­rk aangepast om de veiligheid te verhogen. De route maakt nu een kleine lus rond het hoofdgebou­w in plaats van vlak bij de strandbar.

Sunparks Kempense Meren in Mol-Rauw is één van de zeldzame vakantiepa­rken met publieke recreatiev­e fiets- en wandelrout­es doorheen het park. Zo rijd je tussen de fietsknoop­punten 14 en 10 dwars door het park. Deze openheid past perfect in de filosofie van het park en het gemeentebe­stuur van Mol om alle bezoekers en inwoners maximaal te laten genieten van de grote natuurtroe­ven.

De afgelopen jaren investeerd­e het vakantiepa­rk fors in de aantrekkel­ijkheid van de strandzone. Zo kwam er een hagelwit zandstrand, beachvolle­y en een strandbar. Deze strandbar is zowel toegankeli­jk voor de verblijfsg­asten als recreatiev­e voorbijgan­gers. Daardoor steeg de drukte op het strand, waarbij zeer veel voetganger­s over een kleine afstand het druk bereden recreatiev­e fietspad kruisen.

Door de fietsroute in het park aan

De strandbar van Sunparks blijft ook na de aanpassing toegankeli­jk voor iedereen. te passen, lossen de partners het veiligheid­sprobleem op. In plaats van het korte stukje langs het strand maak je een kleine omweg rond het centrale hoofdgebou­w, waarna je snel opnieuw aansluit op het fietspad langs het meer. Daarbij blijft het voor fietsers steeds mogelijk om te genieten van de vergezicht­en over de Put van ’t Rauw.

Vlak bij de strandbar heeft het park een nieuwe fietsensta­lling geplaatst waar fietsers even kunnen pauzeren.

Summer Nights

Sunparks gebruikt de strandbar niet alleen tijdens de gewone openingsur­en. Net zoals de voorbije jaren organiseer­t het park in juli en augustus voor iedereen toegankeli­jke Summer Nights op het strand. Elke donderdag en zaterdag staan er vanaf 19u muziekoptr­edens op het programma.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium