Gazet van Antwerpen Kempen

Ook vijfde aanwinst is jong en Belgisch

Kirsten Flipkens schakelt vriendin Elise Mertens uit Serena wint bij comeback

- KOEN FRANS

kreeg hij zijn kans. De club besliste evenwel om de optie in zijn aflopende contract niet te lichten. Sportief directeur Jordi Condom wilde hem nochtans graag houden, maar nieuwe coach Wim De Decker wil liever twee ervaren keepers.

“Het is voor mij speciaal om hier terug te keren”, aldus Lathouwers op de website van Beerschot. “Als jeugdspele­r zat ik hier geregeld in de tribune. Ik ben heel blij dat ik nu deel kan uitmaken van de A-kern waar ik toen naar ging kijken. Ik kijk er naar uit om met de twee doelmannen die hier zijn te werken. Ik ben klaar om elke dag te knokken voor deze mooie club.”

MARDOCHEE NZITA, LINKERVLEU­GELVERDEDI­GER

22 jaar

Mardochee Nzita wordt vandaag de vijfde zomeraanwi­nst van Beerschot. Nzita is geboren in de Congolese hoofdstad Kinshasa, maar kwam op jonge leeftijd naar ons land en heeft de Belgische nationalit­eit. Hij begon te voetballen bij

Asse-Zellik en doorliep nadien de jeugdreeks­en bij Anderlecht, waar hij samenspeel­de met Jérémy Doku en Yari Verschaere­n. Nzita speelde bij Anderlecht ook vier wedstrijde­n in de Youth League, de jeugdvaria­nt van de Champions League. Hij behaalde daarnaast ook enkele selecties voor de Belgische nationale jeugdelfta­llen. Een doorbraak bij het eerste elftal van Anderlecht bleef echter uit, waardoor hij drie jaar geleden zijn geluk ging beproeven in het buitenland.

Nzita tekende in 2019 een profcontra­ct bij de Italiaanse tweedeklas­ser Perugia, dat toen getraind werd door de voormalige Italiaanse wereldkam

Bill Lathouwers. pioen Massimo Oddo. Hij kreeg er met mondjesmaa­t speelkanse­n. In de zomer van 2020 speelde hij zowel thuis als uit mee in een dubbele barragemat­ch tegen Pescara om de degradatie te ontlopen. Perugia verloor na strafschop­pen en zakte naar de Serie C, Nzita stapte het jaar nadien op huurbasis over naar… Pescara. Ook bij Pescara was Nzita geen onbetwiste titularis. Tot overmaat van ramp degradeerd­e ook Pescara naar de Serie C. Het voorbije seizoen stond hij daar 17 keer in de basis. Nzita lag bij Pescara nog een jaar onder contract. Volgens onze informatie betaalt Beerschot een initiële transferso­m van 100.000 euro aan de Italiaanse club, dat bedrag zou nog kunnen oplopen tot 120.000 euro als Beerschot naar 1A promoveert.

Nu haar tennispens­ioen stilaan begint te naderen, lijkt Kirsten Flipkens haar beste vorm opnieuw te pakken te hebben. De 36-jarige Kempense versloeg gisteren in de tweede ronde van het WTA-grastornoo­i in het Engelse Eastbourne haar goede vriendin Elise Mertens (WTA 30) met 6-2, 2-6 en 6-1. Voor Flipkens was het op de valreep de eerste zege in haar carrière tegen Mertens. Het was ook al drie jaar geleden dat Flipkens een speelster uit de top dertig had kunnen verslaan.

TENNIS

“Het is leuk om in de laatste weken van mijn enkelcarri­ère nog eens tegen Elise te spelen en dan ook nog eens op mijn lievelings­ondergrond”, vertelde Flipkens, die zichtbaar straalde na afloop.

Eastbourne is het voorlaatst­e enkelspelt­ornooi uit de carrière van onze landgenote, die afscheid neemt op Wimbledon. In de achtste finales neemt Flipkens het op tegen de Bulgaarse Viktoriya Tomova (WTA 128), die ze zondag al eens in de kwalificat­ies versloeg.

Serena Williams (40) is back. Bijna een jaar nadat ze in de eerste ronde van Wimbledon had opgegeven met een voetblessu­re maakte ze gisteravon­d haar comeback op het grastornoo­i van Eastbourne. In het dubbelspel welliswaar. Aan de zijde van Ons Jabeur, nummer 3 van de wereld, versloeg Williams het duo Bouzkova - Sorribes Tormo in een felbevocht­en partij: 2-6, 6-3, 13-11.

“Ik heb plezier gehad”, zei Serena Williams. “Het vuur in mij is aangewakke­rd. Dit had ik nodig.”

Volgende week probeert Serena voor de achtste keer Wimbledon te winnen.

 ?? FOTO BEERSCHOT ??
FOTO BEERSCHOT
 ?? FOTO GETTY IMAGES ??
FOTO GETTY IMAGES
 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium