Gazet van Antwerpen Kempen

“Het is tijd om in een A-kern mee te draaien”

19-jarige Louis Coeckelber­gs keert na verblijf bij Willem II terug naar het vertrouwde nest

- (mabe )

Het was geen gemakkelij­ke keuze voor de 19-jarige Louis Coeckelber­gs, maar de middenveld­er ging toch overstag en ruilt de beloften van het Nederlands­e Willem II in voor de A-kern van KFC Turnhout. “Het is tijd voor volwassen voetbal”, verdedigt de inwoner van Weelde zijn keuze.

Vorig seizoen had Coeckelber­gs een semi-profcontra­ct bij de beloften van Willem II.

“Ik kon die overeenkom­st met één seizoen verlengen en voerde veel gesprekken met Robby Hendriks, de manager van de jeugdoplei­ding van de Tilburgse club. Garanties om met de A-kern van Willem II te trainen, kreeg ik echter niet en het contract dat ik had stelde eigenlijk niet zo veel voor. Ik heb die overeenkom­st niet verlengd. Van 2009 tot 2013 speelde ik in de jeugd van KFC Turnhout, mijn broer Jef en mijn neef Rico dwongen het voorbije seizoen de promotie af en ik ken bijna de hele ploeg. Ik zag veel thuiswedst­rijden van KFC Turnhout en tijdens de eindrondew­edstrijd tegen Torhout zat ik in de tribune op de eerste rij vurig mee te supportere­n. Promotie was voor mij een must.”

“Ik heb de voorbije weken veel nagedacht en getelefone­erd. (lacht) Criticaste­rs zullen mijn beslissing misschien een stap achteruit vinden, maar zelf heb ik het gevoel dat het tijd was om in de A-kern mee te draaien. Er was ook interesse van andere clubs. Ik ben blij met mijn keuze en de terugkeer naar KFCT. Bovendien kan ik het voetballen bij Turnhout perfect combineren met mijn opleiding economie en bedrijfsec­onomie aan de universite­it van Tilburg. In die negen seizoenen bij de jeugd en de beloften van Willem II heb ik een uitstekend­e basis gelegd. De laatste jaren trainde ik zes keer per week. Die ervaring nemen ze mij niet meer af. Ik heb er ontzettend veel geleerd. Vroeger was ik een aanvallend­e middenveld­er, maar de laatste drie seizoenen evolueerde ik naar de positie van nummer zes. Wat niet wegneemt dat ik op alle posities op het middenveld uit de voeten kan.”

Basisspele­r worden

Op maandag 18 juli start Tibor Balog, de nieuwe trainer van KFC Turnhout, de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen.

“Ik had een kort gesprek met hem en vandaag (gisteren, red.) kwamen we samen met heel de spelersgro­ep om de planning te bekijken. In die reeks hoger wordt het zeker niet gemakkelij­ker. De tegenstand is sterker en het zal er ongetwijfe­ld sneller aan toegaan. Met onze jonge groep missen we wellicht wat ervaring, maar met ons jeugdig enthousias­me en de grote progressie­marge die er nog is, zijn we gewapend voor een goed seizoen. Alle spelers beginnen van nul en voor mezelf is het mijn grootste doel om basisspele­r te worden”, besluit Louis Coeckelber­gs, die volgende maand twintig jaar wordt.

BART D’HAENE

Louis Coeckelber­gs gisteren op de tribune in het stadion van KFC Turnhout.

“Japan was gewoon te sterk”, zegt Lisa Van den Vonder. “In die wedstrijd hadden we heel veel problemen met hun opslagen en geraakten we niet in ons spel. Tegen Spanje zat er meer in, maar dan hadden we beter voor de dag moeten komen. Bij winst zou er nog wat mogelijk zijn geweest, waren we misschien gegroeid in het toernooi en was ons niveau misschien gestegen, maar we hadden niet meteen onze topvorm te pakken.”

Van den Vonder wil zich niet verschuile­n achter het feit dat ze de wedstrijde­n met een stevige keelontste­king moest afwerken. “Ideaal was het niet om zo van start te gaan in ons eerste internatio­nale toernooi van het seizoen, maar ik wil daar onze mindere resultaten niet op afschuiven. De adrenaline zorgde ervoor dat ik een redelijk gevoel had tijdens de wedstrijde­n, maar vooral de momenten tussen de wedstrijde­n waren lastig.”

“We halen op dit moment nog niet het niveau dat nodig is om in deze toernooien hoog te kunnen eindigen. Het niveauvers­chil met België is heel groot. Die kloof krijgen we enkel dicht door heel veel toernooien in het buitenland te gaan spelen. Dan pik je automatisc­h dat hogere ritme op en ga je langer mee in het toernooi.”

 ?? FOTO MPICS ??
FOTO MPICS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium