Gazet van Antwerpen Kempen

“Als snelle finisher geloofde ik terecht in een goede afloop”

17-jarige Liam Van Bylen pakt tussen de examens door de winst in Tielt

-

Net als voor de meeste studenten zitten de examens er ook voor de 17-jarige Liam Van Bylen op. Gisteren sloot hij met het vak Sport en Maatschapp­ij zijn laatste hoofdstuk van het vijfde middelbaar af. En wees er maar zeker van dat die examens geen dag te vroeg gedaan waren voor hem.

“Ik geef toe dat ik geen voorbeeldi­ge student ben”, zegt de renner van Acrog Tormans. “Niet dat ik slechte punten haal, maar ik fiets veel liever dan naar school te gaan. In mei hunkerde ik al naar de grote vakantie.”

Het weekend voor het begin van de examens bleef de fiets nog op stal ten huize Van Bylen. Zondag stond hij in Tielt wel aan de start. Met succes, want de zegebloeme­n gingen mee naar Westmeerbe­ek. Rune Das uit het naburige Herselt moest tevreden zijn met de vierde plaats.

“Al na dertig kilometer zette ik een eerste aanval op. Samen met Oscar Dopchie reed ik ruim een ronde aan de leiding. Eens het peloton ons had ingelopen, versnelde Dopchie meteen opnieuw. Met Rune Das, een Australiër en mezelf was het beslissend­e kwartet een feit. We werkten goed samen en de beslissing zou in een spurt met vier vallen. Als snelle finisher geloofde ik in een goede afloop. Terecht, zo bleek.”

Met zondag de Ronde van de Condroz en nadien het BK ploegentij­drit in Montenaken kijkt Van Bylen al uit naar zijn volgende wedstrijde­n.

“In de Condroz vind ik met het vele klimwerk een parcours naar mijn zin, al zijn het vooral de Vlaamse heuvels waar ik naast het spurten mijn beste kwaliteite­n kan tonen. Ook in de ploegentij­drit, waarvoor met Gibbe Staes en Yarno Van Herck nog twee Kempenaars geselectee­rd zijn, ga ik met de nodige ambities van start. Verder trekken we in juli dan met het team voor een vijfdaagse rittenweds­trijd naar de Franse cols. Goh, wat is dit toch veel leukere om over te praten dan bijvoorbee­ld het vak geschieden­is.” (lacht luid)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium