Gazet van Antwerpen Kempen

“Die twee overwinnin­gen in de Filipijnen waren heel belangrijk”

Celine Van Gestel is tevreden over behaalde resultaten Yellow Tigers

-

Celine Van Gestel won vorige week met de Yellow Tigers in de Filipijnen op het tweede van drie Volley Nations Leaguetoer­nooien zowel tegen Polen als Bulgarije met 3-2. Het waren belangrijk­e overwinnin­gen voor het nationaal volleybalt­eam met het oog op het behoud in die Volley Nations League.

Met de winst in het eerste toernooi in Turkije tegen Thailand erbij geteld, zitten Van Gestel en co. nu aan drie zeges, wat hen op dit ogenblik op de twaalfde plaats brengt. Volgende week, tijdens het laatste toernooi in Canada, kunnen de Yellow Tigers de puntjes op de i zetten.

“Voor ons is deze Volley Nations League heel belangrijk. Het vele reizen maakt het wel zwaar, maar we krijgen er de kans ons te meten met de absolute toplanden en leren iedere wedstrijd dingen bij. We speelden een sterk toernooi in Turkije en zetten nu in de Filipijnen opnieuw wat stapjes voorwaarts. Deze wedstrijde­n hebben we als team echt nodig om op het hoogste niveau te blijven meedraaien. De toernooien van dit seizoen staan vooral in het teken van het WK, dat eind september wordt afgewerkt, maar we willen absoluut in de Volley Nations League blijven.”

Om dat doel te bereiken, moeten de Yellow Tigers, die samen met Bulgarije, de Dominicaan­se Republiek, Thailand en Canada één van de vijf Challenger teams zijn in dit format, minstens één andere Challenger achter zich houden. “Die overwinnin­gen tegen Thailand en Bulgarije waren dus heel belangrijk. Ze kwamen er niet vanzelf, maar dankzij onze vechtlust en teamspirit trokken we twee keer in de beslissend­e vijfde set nipt aan het langste eind.”

Ondanks die goede ingesteldh­eid liep het voor Van Gestel en co. wel op jammerlijk­e wijze fout tegen rechtstree­ks concurrent Canada. “Ook in die wedstrijd hadden we kansen, maar toen waren we niet op ons sterkst. (Corona dunde de groep toen uit, red.) Het zal er nu op aankomen om in Canada nog iets te rapen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium