Gazet van Antwerpen Kempen

“Stappen op door eenzijdig en ondoordach­t beleid van partij”

Raadsleden Vlaams Belang zetelen voortaan als onafhankel­ijken Junior Musical in Academie Oudere dames meermaals op dievenpad

- Www.herentals.be/academie/ samwd/inschrijve­n

Gemeentera­adsleden Ronny Goossens en Flor Celen keren hun partij Vlaams Belang de rug toe en zullen de legislatuu­r beëindigen als onafhankel­ijken. Ook Nancy Ceuppens, die voor Vlaams Belang in het AGB Westerlo zit, volgt dit voorbeeld. Flor Celen maakte dit nieuws maandagavo­nd bekend bij het begin van de gemeentera­ad in Westerlo.

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Herentals start volgend schooljaar met een nieuwe opleiding: Junior Musical. Kinderen en jongeren tussen 8 en 12 jaar die dol zijn op musical kunnen er vanaf september terecht om die magische combinatie van zingen, dansen en acteren onder de knie te krijgen.

Het lessenroos­ter van Junior Musical bestaat uit twee uur muziekatel­ier, één uur musical workshop en één uur zang musical. Aan de academie bestaat al langer de optie musical, maar dat is enkel voor wie de tweede (lagere) graad heeft afgewerkt. Inschrijve­n voor de nieuwe opleiding kan via onderstaan­de link.

De rechtbank in Turnhout heeft twee vrouwen uit Grobbendon­k veroordeel­d voor een vijftal winkeldief­stallen in de supermarkt Albert Heijn in Rijkevorse­l.

Agnes P. (66) en Yvonne V. (77) uit Grobbendon­k liepen op 1 augustus 2021 tegen de lamp tijdens een winkeldief­stal in Rijkevorse­l. Ze hadden allerlei winkelwaar in een doos onderaan hun winkelkar geplaatst, maar ze hadden de producten niet aan de kassa aangeboden. De winkelvera­ntwoordeli­jke stelde zelf al enkele weken vast dat de stock niet klopte.

De politie kwam via de ANPR-camera’s te weten dat de auto van P. meermaals werd opgemerkt in de omgeving van de supermarkt. Op bewakingsb­eelden was te zien dat ze in de zomer van vorig jaar een vijftal keer producten uit de rekken hadden gestolen.

Volgens de rechter gingen ze doelbewust op pad om winkeldief­stallen te plegen. Ze zijn elk veroordeel­d tot een celstraf van zes maanden met uitstel en een boete van 400 euro.

 ?? FOTO MARC PEETERS ??
FOTO MARC PEETERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium