Gazet van Antwerpen Kempen

G-Team Okido schenkt België zesde plaats op Special Olympics

-

Het G-team van basketbalc­lub Okido heeft de kleuren van ons land eervol verdedigd op het Special Olympics-basketbalt­oernooi in Zwitserlan­d. België werd vertegenwo­ordigd door vijf spelers uit Arendonk en eindigde op een mooie zesde plaats.

Ken je de 3x3 Lions nog? Zij groeiden vorig jaar op de Olympische Spelen in Tokio uit tot een nationale hype en grepen uiteindeli­jk net naast een medaille. Afgelopen weekend vond in Mies, aan het Meer van Genève in Zwitserlan­d, opnieuw een groot internatio­naal 3x3 basketbalt­oernooi plaats. Bijna driehonder­d landenteam­s namen eraan deel, waaronder ook twaalf ‘unified teams’. Dat zijn gemengde ploegen van mensen met een beperking en valide partners.

Voor België werden vijf basketbals­pelers van BBC Okido geselectee­rd, onder leiding van coach Heleen Vervecken (34) waren dat G-basketters Marieke Nys (28), Mats Van den Ackerveken (19) en Dieter Meeus (22), samen met hun twee valide partners Hanne De Smet (29) en Daan Jacobs (23). Zij verdienden hun selectie na hun tweede plaats op het Belgisch kampioensc­hap in mei.

Op de buitenterr­einen van de

Dirk Geenen (52)

Delegatiel­eider BBC Okido

“We voelden er ons heel erg welkom. FIBA wil de Special Olympics-ploegen er oprecht graag bij.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium