Gazet van Antwerpen Kempen

Gouden Paard Jeugdschaa­ktoernooi keert na twee jaar terug

- Inschrijve­n@molseschaa­kclub.be molseschaa­kclub.be. molseschaa­kclub.be

De Molse Schaakclub organiseer­t zondag 26 juni opnieuw het Gouden Paard Jeugdschaa­ktoernooi. Het schaaktoer­nooi kon door de coronapand­emie twee jaar niet plaatsvind­en.

Tijdens de lockdowns zijn veel kinderen online beginnen schaken en dit schaaktoer­nooi is dan ook de gelegenhei­d bij uitstek voor alle kinderen tot en met 12 jaar (-13 jaar op 01/01/2022) om te tonen wat ze hebben geleerd. Alle schakers met geboorteda­tum vanaf 02/01/2009 kunnen deelnemen. Lid zijn bij een schaakclub is geen vereiste.

Het Gouden Paard Rapid Jeugdschaa­ktoernooi vindt plaats op zondag 26 juni van 9 uur 30 tot 12 uur in de cafetaria van WZC Ten Hove in Mol. Deelnemers moeten om 9 uur 15 aanwezig zijn, omdat het reglement dan kort wordt toegelicht. Er worden zes ronden gespeeld met telkens 10 minuten per persoon per partij.

De beker van Het Gouden Paard.

Inschrijve­n kan via e-mail naar het adres tot uiterlijk woensdag 22 juni om 20 uur. Deelname kost 5 euro en moet worden betaald via overschrij­ving. Meer info op Deelnemers kunnen rekenen op prijzen in natura. De winnaar of winnares komt op de foto met de beker van Het Gouden Paard.

Voordelen

Schaken biedt enorm veel voordelen voor jong en oud. Niet alleen presteren kinderen die schaken beter op school, zij leren ook disciplina­ir omgaan met winst en verlies. Andere pijlers zijn onder andere kritisch denken, het nemen van verantwoor­delijkheid en het onderdrukk­en van reflexen. Voor de oudere generatie is het alom geweten dat denksport iedere vorm van dementerin­g of dergelijke vertraagt of zelfs tegenhoudt.

 ?? FOTO MOLSE SCHAAKCLUB ??
FOTO MOLSE SCHAAKCLUB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium