Gazet van Antwerpen Kempen

Britse 80s-rock gratis op Bar Woest

Organisato­ren strikken Fischer-Z voor zomerconce­rt

-

De evenemente­nweide in de Korte Gasthuisdr­eef.

Bar Woest stelt deze zomer in Wuustwezel een programma samen met voor elk wat wils, maar de meest opvallende naam is wel Fischer-Z, de Britse popsensati­e uit de jaren tachtig die nog steeds rondtoert. Verder in Bar Woest: een muziekquiz en highlandga­mes.

“We zijn blij om eindelijk te kunnen aankondige­n dat we de Britse rockband rond John Watts naar België halen, naar Woestwezel om precies te zijn”, zeggen de organisato­ren van Bar Woest. Fischer-Z, met als handelsmer­k de ruige en tegelijk hoge stem van John Watts, scheerde in de newwaveper­iode, einde jaren zeventig, begin jaren tachtig, hoge toppen met singles als The Worker, So Long en Marliese. Ze toerden met andere kleppers als The Police en de Dire Straits en haalden ook geregeld de hitlijsten. Op 6 augustus staan John Watts en zijn muzikanten dus gewoon op het podium van Bar Woest in Wuustwezel, en de inkom is gratis. “Een niet te missen kans om een band met internatio­naal aanzien aan het werk te zien in eigen dorp.”

Fischer Z.

Andere namen die na het openingswe­ekend de Live at Woestagend­a sieren zijn Kowax (lokale coverband), Dynamo Zjosss (folkpop), To Bill (country en blues covers) en The Joo Joo Eyeballs (lokale band met eigen nummers).

“Via het platform VI.BE konden bands met interesse om te spelen op ons woeste podium zich inschrijve­n. We ontvingen liefst driehonder­d kandidatur­en. Onmogelijk om die allemaal een speelkans te geven. Naast Henry Nery uit Gent die al optrad, kozen we voor The Black Gasolines, een rockband uit Kortrijk en Frango, een band uit het Antwerpse.”

Na het succes van vorig jaar

Els Vloebergh (37) en Jelle Van de Weyngaert kijken uit naar een top plukseizoe­n.

De biologisch­e zelfpluktu­in Plukhof op de Heerweg in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) bestaat tien jaar. De grote investerin­gen van vorig jaar kunnen nu volop renderen. Moeder Natuur wil dit jaar ook mee en zorgde voor véél bessen aan de struiken.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO PETER MALAISE / PMA ??
FOTO PETER MALAISE / PMA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium