Gazet van Antwerpen Kempen

‘JUNIOR OP ZOEK NAAR DE LIEFDE’

Junior Planckaert kiest uiteindeli­jk Pauline

-

Ati of Pauline? Wie Juniors zoektocht volgde zal niet verrast zijn door zijn keuze. Er is bij het nieuwe koppel duidelijk opluchting dat de uitzending­en achter de rug zijn. “We moesten onze liefde onder de radar houden sinds februari”, klinkt het. “In Vlaanderen is Junior bekender dan in de Ardennen, daarom trok ik vooral naar de Ardennen. Maar we bleven niet altijd binnen”, aldus Pauline.

Pauline werkt als hr-consultant. Ze woont in Celles, net over de taalgrens in Henegouwen. Daardoor is ze tweetalig. “Vanaf de eerste dag volgde ik mijn gevoel”, verklaart de Planckaert-telg zijn keuze. “Ik voelde me het meest op mijn gemak bij haar.” “Bij mij kwamen de gevoelens pas gaandeweg, en voelde ik me aangetrokk­en tot hem”, herinnert Pauline zich.

Junior koos dus niet voor Ati. “Ze reageerde begripvol. Ik had er schrik voor. Maar ze begreep mijn keuze. Gevoelens kun je niet forceren en mijn gevoelens voor Pauline waren er van in het begin.”

Toch was het geen gelopen race. “Gaandeweg werden mijn gevoelens naar alle kanten getrokken waardoor de beslissing moeilijker werd. Zeker bij de laatste drie. Ik voelde me verward. Het was lastig om het oorspronke­lijke gevoel terug op te roepen. Daarom trok ik me op het einde terug om tot mezelf te komen.”

Geen romanticus

Pauline kreeg er niet alleen Junior, maar de hele familie Planckaert bij. “Ik ben enig kind. Voor mij is het nieuw om me in een grote familie te begeven. Ze ontvingen me met open armen en ik voel een klik met hen. Ik prijs me dus gelukkig.”

Juniors nieuwe vriendin trok met hem al naar het kasteel in Frankrijk. “Of ik een verhuis naar daar zie zitten? In principe heb ik niks te verliezen. Ik woon thuis en heb enkel een job en hond. Maar ik wil nog geen grote beslissing­en nemen.”

Van samenwonen is op dit moment geen sprake. “Door de afstand zien we elkaar vooral in de weekends. Als ik doordeweek­s in Vlaanderen ben, passeer ik bij haar.”

“We spraken af om deze relatie zachtjes op te bouwen”, vertellen

ze. “Voor ons is deze relatie ook pas gestart op de eerste dag na de opnames, omdat we dan het gevoel hadden elkaar echt te kunnen leren kennen. Je wil de andere deelneemst­ers ook niet kwetsen.”

Is Junior romantisch? “Euh… neen. Een etentje bij kaarslicht? Ik zie het hem niet meteen doen. Maar dat ben ik ook niet”, aldus Pauline. “Voor mij hoeven dat soort dingen niet.”

“Ik zou het tof vinden dat ze met mij onder een dekentje ’s avonds naar een serie kijkt. Dat hebben we al geprobeerd, maar iedere keer valt ze in slaap”, lacht Junior. “Ik weet ook niet hoe dat komt. Ik ben ‘s avonds altijd moe”, zegt Pauline.

De twee hebben een passie voor extremere sporten gemeen. Terwijl Junior in de racewagen zit, doet Pauline aan paramotorv­liegen. “Ik weet dat ze het aandurft om met mij in de racewagen te zitten. Helaas is ze snel wagenziek”, lacht Junior.

Meedraaien in het kasteel

Junior heeft het imago van een stille kerel te zijn. “Dat klopt niet”, zegt Pauline. “Nochtans had ik daar schrik voor. Dat hij een te

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium