Gazet van Antwerpen Kempen

Beyoncé lanceert single voor queercommu­nity

-

Een album kondigde ze al aan, nu is er ook een single. Beyoncé (40) komt weer op toerental, na haar lange pauze. Met

verrast ze dubbel. Door de sound, en door de onderligge­nde boodschap. Queen B’s eerste uitstap naar house is ook een ode aan de queergemee­nschap.

Soul

“Pride

Break My

Bey is back, and I’m sleeping real good at night.” In Break My Soul laat Beyoncé Knowles geen plek voor twijfel: na zes jaar rust wil ze haar troon herclaimen. Niet dat jong geweld als Ariana Grande of Doja Cat de afgelopen jaren nog maar aan de hielen kwam van de 28-voudige Grammy-winnares. Ook in dat gapende gat na haar laatste album Lemonade scoorde Beyoncé nog ferm. Met haar Lion King- soundtrack The Gift, en een Oscarnomin­atie voor het lied Be Alive.

Toch, voor de Beyhive – de trouwste schare fans – begint de echte doorstart nu pas. Vorige week kwam het nieuws over een nieuwe plaat, Renaissanc­e, op 29 juli. Meer zelfs, met cryptische boodschapp­en en de vermelding van ‘act 1’ hint Beyoncé op een tweeluik. Ook zou ze, net als op Lemonade, andere wegen verkennen – zie de ‘wedergeboo­rte’ in de albumtitel. Dance en country, meent het Amerikaans­e blad Variety te weten, en referentie­s naar de eighties en nineties. Concrete details zijn er naar goede gewoonte niet.

Met de single laat Queen B wel in haar kaarten gluren. Break My Soul zou gisteren om 6u ’ s ochtends verschijne­n, maar landde ’s nachts al op Tidal – de streamingd­ienst van echtgenoot Jay-Z. “Ik wil ontsnappen na het isolement tijdens de pandemie”, zei Beyoncé vorige zomer. Toen zat ze al anderhalf jaar in de studio. “Soms heb ik gewoon een jaar nodig om de juiste sound te vinden.” Dat blijkt nu, tot verbazing van de fans, housemuzie­k.

Show Me Love

 ?? FOTO AFP ?? Met lost Beyoncé haar eerste single van het nieuwe album
FOTO AFP Met lost Beyoncé haar eerste single van het nieuwe album

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium