Gazet van Antwerpen Kempen

Tim Merlier

“Na vijf kilometer dacht ik dat mijn koers voorbij was”

-

Tim Merlier is de nieuwe Belgische kampioen. Ooit een veldrijder van de tweede rij, ondertusse­n met voorsprong de meest gedecoreer­de sprinter van het land. “Toen ik mijn jump inzette, had ik stress. Ik ga toch niet met een paar millimeter verliezen?”

Hoeveel keer heb je gedacht: de koers is voorbij?

“Heel vaak. Eigenlijk dacht ik al na vijf of zes kilometer dat de koers gereden was. Komt de groep die daar wegreed overeen, dan blijft die voorop. Na De Moeren zaten we gelukkig opnieuw op twee minuten. En bij het ingaan van de plaatselij­ke rondes zaten we ineens al heel kort. Van dan af aan was het een pure kermiskoer­s. Reageren op alles en hopen dat je mee bent.”

Maar toen de groep van elf met onder meer Stuyven, Philipsen en Vermeersch wegreed, was jij niet mee.

“Neen, soms moet je eens gokken, maar dat was dus een slechte gok. Ik miste de slag. Maar op twee ronden van het einde zijn Wallonie-Bruxelles en Lotto Soudal vol blijven rijden. Dan begon ik opnieuw in mijn kansen te geloven.”

Nochtans: in de koersen voor dit BK haalde je weinig opzienbare­nde resultaten.

“Sommige mensen zullen mij niet verwacht hebben vandaag, maar in mijn hoofd was het zeker mogelijk. Het heeft sinds Roubaix gewoon nog niet meegezeten voor mij: eerst waren er die problemen met mijn arm

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium