Gazet van Antwerpen Kempen

Mark Cavendish na negen jaar opnieuw Brits kampioen, achtste nationale titel

-

GROOT-BRITTANNIË

Op het Brits wegkampioe­nschap versloeg Mark Cavendish (Quick.Step - Alpha Vinyl) in een sprint met drie de 20-jarige belofteren­ner Sam Watson en Alexandar Richardson, die tot vorig jaar bij Alpecin - Fenix reed, maar nu geen profcontra­ct heeft. Voor de Manx Missile is het pas zijn tweede nationale wegtitel: de eerste pakte hij in 2013.

DUITSLAND

Nils Politt heeft zich in Duitsland tot nationaal kampioen op de weg gekroond. De 28-jarige renner van Bora - Hansgrohe haalde het in Winterberg solo voor Nikias Arndt (DSM) en Simon Geschke (Cofidis).

OOSTENRIJK

Felix Grossschar­tner pakte zijn eerste Oostenrijk­se titel. De top vijf bestond met Patrick Gamper, Lukas Pöstelberg­er, Patrick Konrad en Marco Haller uit renners van Bora - Hansgrohe.

FRANKRIJK

Florian Sénéchal heeft zich tot Frans kampioen gekroond. In Chlolet was de 28-jarige renner van Quick.Step - Alpha Vinyl de snelste van een kleine groep. Anthony Turgis (TotalEnerg­ies) werd tweede, Axel Zingle (Cofidis) derde. Julian Alaphilipp­e maakte twee maanden na zijn zware val in Luik - Bastenaken - Luik zijn wederoptre­den. “Ik kan niet zeggen dat ik veel plezier beleefd heb op de fiets, maar het ging toch beter dan verwacht”, zei Alaphilipp­e.

SLOWAKIJE

Peter Sagan heeft ondanks zijn recente coronabesm­etting voor de achtste keer het Slowaaks wegkampioe­nschap gewonnen. Hij ging Lukas Kubis en Matus Stocek vooraf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium